Аеропорт «Бориспіль» купив два безпечні німецькі мікрохвильові сканери за 18 мільйонів
18.07.2019   //  

ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» 10 липня за результатами тендеру замовило ТОВ «Фолгат» сканерів на 18,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять два сканери для контролю на авіаційну безпеку фізичних осіб Eqo виробництва компанії «Smiths Heimann GmbH» (Німеччина) по 8,80 млн грн., а також виконають пусконалагодження за 225 тис грн. і навчать двох працівників за 180 тис грн.

Особливістю мікрохвильових сканерів 2019 року випуску є відсутність радіоактивного джерела іонізуючого випромінювання, спеціальних витратних матеріалів і спеціальних вимог до місця розташування. Гарантійний строк становить два роки після поставки.

Ціна угоди на 2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 18,30 млн грн.

Зараз столичний «Фолгат» належить киянину Юрію Землянухіну та компанії «Folgat AG» (Німеччина). Однак раніше співзасновником був ще й Дмитро Крилов, який також володів ТОВ «Фолгат ФТК» з нинішніми власниками Олександрам Гринем та Ігорем Підрезою.

У 2014 році АМКУ оштрафував «Фолгат ФТК» і ТОВ «БМС Техно» за тендерну змову, але згодом суд визнав це рішення адмінколегії недійсним через недоведеність обставин.

Крім того, Крилов колись володів ТОВ «Фолгат-Сервіс», яке зараз належить компанії «THG Technik Handels Gesellschaft AG» (Швейцарія) швейцарця на ім’я Кайль Хенрі.

Усього «Фолгат» отримав підрядів на 28,60 млн грн., а «Фолгат ФТК» – на 218,80 млн грн.

Конкурентами були вищезгадана «THG Technik Handels Gesellschaft AG» із таким самим сканером Eqo і гарантією від «Фолгат-Сервісу» та ТОВ «Науково-виробниче об’єднання «Ромсат» і ТОВ «Інкотел Сістем» зі сканерами Rodhe & Schwarz QPS201 (Німеччина).