МВС на півмільйона купить планшети iPad та інші (додано)
11.12.2015   //  

(додано дані щодо стягнення штрафу з «Фолгату»)

Головне Управління МВС України в м. Києві 7 грудня замовило ТОВ «Фолгат ФТК» планшетів на 535 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Придбають 110 планшетів:

  • Apple iPad Air 2 Wi-Fi + LTE 64 GB – 5 штук,
  • Apple iPad AirWi-Fi 32 GB Space Gray (MD786) – 10 штук,
  • планшети діагоналлю 7” з процесором Intel Atom x3-C3200 1.2 GHz (Quad Core), оперативною пам’яттю 1 Гб, вбудованою пам’яттю 8 Гб та підтримкою карт microSD до 64Гб.

Техніку поставлять до кінця року. Всупереч вимогам Мінекономрозвитку, ціни на окремі товари не були оприлюднені.

Компанію «Фолгат ФТК» заснували кияни Олександр Гринь і Павло Підреза та житель Франкфурта (Німеччина) Олександр Крилов.

У 2013 році ця фірма розіграла з ТОВ «БМС Техно» п’ять тендерів на придбання комп’ютерів для навчальних закладів. «Суб’єкти господарювання розподілили між собою процедури закупівлі та черговість своєї перемоги в них», – повідомляє АМКУ. При цьому встановлено, що вартість товару була необґрунтовано завищена.

Єдиним конкурентом на нинішніх торгах було ТОВ «Навігатор Корпорейшн» Дмитра Осипова, Олександра Радченка та Георгія  Чернявського.

Після опублікування цієї новини до «Наших грошей» надійшов лист від директора компанії «Фолгат ФТК» Дмитра Абраменка. У ньому повідомляється, що інформація про стягнення штрафу не відповідає дійсності, а фірма має рішення найвищих інстанцій, які доводять її правоту.

За даними реєстру судових рішень, Господарський суд Полтавської області 14 жовтня 2014 року відмовив «Фолгат ФТК» та «БМС Техно» у позовах проти АМКУ.

Однак Харківський апеляційний господарський суд 10 грудня 2014 року задовольнив обидва позови і визнав рішення адмінколегії недійсним через недоведеність обставин.