Близнюк злив улюбленій фірмі 5 мільйонів на прийом колег-міністрів (додано)
01.11.2011   //  

(Додано реакцію міністерства і  відповідь “Наших грошей”)

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ 27 жовтня уклало угоду з ТОВ «Конференс Хауз» на послуги з організації проведення 17-ї сесії Європейської конференції міністрів, відповідальних за регіональне та місцеве врядування. Вартість угоди склала 5,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Конференс Хауз» обрано організатором за неконкурентною процедурою закупівлі «у одного учасника». Мінрегіонбуд обґрунтовує свій вибір тим, що вказана компанія має необхідний досвід з організації подібних заходів. До обґрунтування додано кілька листів-подяк компанії «Конференс Хауз», у тому числі від Донецької облдержадміністрації та компанії «System Capital Management» Ріната Ахметова.

Один з засновників «Конференс хаузу» Ігор Завілінський в 2009 році входив до оргкомітету Донецької ОДА з підготовки регіональної Програми «2010 – рік інновацій». Тоді обладміністрацію очолював нинішній керівник Мінрегіонбуду Анатолій Близнюк.

Українські та європейські урядовці обговорюватимуть проблеми та перспективи місцевої демократії на 17-ій сесії Конференції міністрів країн-членів Ради Європи, відповідальних за місцеве та регіональне врядування, що 3-4 листопада відбудеться в Києві по вулиці Хрещатик, 2 (Український дім), повідомляє Мінрегіонбуд.

В роботі Конференції мають наміри взяти участь такі високоповажні особи, як Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд, Президент Парламентської асамблеї РЄ Мевлут Чавушоглу, Президент Конгресу місцевих і регіональних влад РЄ Кіт Вітмор, а також Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк та Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

Після виходу новини Мінрегіонбуд оприлдюнив свобю позицію стосовно закупівлю. Ознайомитись з нею і з реакцією “Наших грошей” можна тут.