Комунальники Кременчука коситимуть очерет машиною-амфібією за 3,5 мільйона
20.12.2019   //  

КУ «Кременчуцька рятувально-водолазна станція» Кременчуцької міськради Полтавської області 18 листопада за результатами тендеру ТОВ «Констракшн Машинері» машину-амфібію за 3,50 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять багатофункціональну самохідну установку класу амфібія Truxor T40 виробництва компанії «Dorotea Mekaniska AB» (Швеція) у 2019 році. Вона має гусениці, рухається на швидкості до 6 км/год. по воді, болоту, льоду і землі та оснащена косаркою для скошування очерету під водою на глибині не менше 0,8 м і сіткою для його збору.

У Фінляндії модель Truxor T40 коштує 81 800 євро, така косарка – 5 800 євро, а сито – 680 євро, що разом складає 88 280 євро, або 2,32 млн грн. (імовірно, без доставки і податків).

Договір дозволяє повний аванс. Гарантійний строк експлуатації становить рік.

Ціна угоди на 0,1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 3,50 млн грн.

Єдиним конкурентом із такою ж самою машиною було одеське ТОВ «Ремтехморпорт» Юлії Андрієнко, Олександри Квінчук і Сергія Туренка, яким керує Віталій Яцій. Останній до 2018 року працював виконавчим директором одеського ТОВ «Транс-Сервіс-КТТ».

Власниками київської «Констракшн Машинері» є болгари Боряна Радєва, Камен Нонєв і Димитр Ілчєв. Усього з 2008 року фірма отримала підрядів принаймні на 1,68 млрд грн.

Зараз міськрада реорганізує КУ «Кременчуцька рятувально-водолазна станція» у КП «Кременчук Аква-Сервіс», щоб дати можливість виконувати роботи з благоустрою місць масового відпочинку на воді та розчищення річок на платній основі. Торік комунальники вже використовували для розчищення прибережної зони орендований спеціалізований механізм, але вирішили, що орендувати спеціалізовану техніку фінансово невигідно.