«Енергоатом» дав півмільйона на друк книг про сховище ядерних відходів та АЕС для «чайників»
16.08.2019   //  

ВП «Управління справами» ДП «НАЕК «Енергоатом» 26 червня уклав угоду з ТОВ «Тотал Медіа» про послуги редагування і друку на 545 тис грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До липня мали відредагувати і надрукувати:

  • 3 500 примірників інформаційно-просвітницької книги «АЕС і ядерний реактор для «чайників», або Дуже просто про АЕС, ядерний реактор та радіацію» розміром 205х255 мм із 64 матових крейдованих сторінок щільністю 150 г/кв. м і 4 сторінок матової ламінованої обкладинки по 101 грн.
  • 5 000 примірників буклету «20 відповідей про ЦСВЯП» розміром 157х275 мм із 56 матових крейдованих лакованих сторінок щільністю 200 г/кв. м і 4 сторінок матової ламінованої обкладинки по 39 грн.

ЦСВЯП – це Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива, яке будується спільно з компанією «Holtec International» (США) в Чорнобильській зоні. За словами президента «Енергоатома» Юрія Недашковського, перший пусковий комплекс планують завершити і ввести у дію в 2020 році. Нагадаємо, спершу відпрацьоване ядерне паливо з українських АЕС охолоджують у пристанційних басейнах витримки. Потім воно із Запорізької АЕС направляється у пристанційне проміжне сховище сухого типу, а з Рівненської, Хмельницької та Южно-Української АЕС – на переробку в Росію до введення в експлуатацію ЦСВЯП.

У 2018 році столична фірма «Тотал Медіа» Наталії Бут, Євгенії Гонгальської та Оксани Кошової отримала єдиний державний підряд ПАТ «КБ Приватбанк» на створення і виробництво рекламно-інформаційного журналу «ПриватБанк VIP» за 1,24 млн грн.