Оточення екс-замгубернатора за 9 мільйонів спроектує реставрацію садиби Шарівка (додано)
26.07.2019   //  

Департамент капітального будівництва Харківської ОДА 23 липня за результатами тендеру замовив ФОП Кондакова Тетяна Сергіївна проектування реставрації садиби Шарівка за 8,99 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Додано: за даними «Харківського антикорупційного центру», Департамент 13 серпня розірвав угоду за взаємною згодою сторін.

До кінця 2020 року мають розробити науково-проектну документацію на першочергові невідкладні консерваційні та протиаварійні (реставраційні) роботи палацово-паркового комплексу «Садиба» по вул. Санаторська, 8 у смт. Шарівка Богодухівського району.

Зокрема виконають дві стадії проектування – проект («П») і робоча документація («Р»).

Парк площею 39,3 га і палац загальною площею 3 532 кв. м є пам’яткою архітектури та містобудування національного значення. Комплекс передали з балансу КНП «Обласний тубсанаторій «Шарівка» на баланс ОКП «Знахідка» у 2014 році після спроби здати в оренду ТОВ «Здравиця» Олександра Коровкіна з орбіти мера Харкова Геннадія Кернеса.

У завданні на проектування вказано низку протиаварійних робіт, які не треба включати в проект, імовірно, тому що вони вже виконані. У грудні 2018 року Департамент замовляв ПП фірма «Вертикаль» першочергові протиаварійні роботи в Шарівці на 1,45 млн грн.

Ціна нинішньої угоди на 5% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 9,50 млн грн.

Дві фірми пропонували на третину нижчі ціни, проте їх відхилили. ТОВ «ПФ Харківський проектний інститут» не подало проект календарного графіку виконання робіт, додатки до експертних звітів і копію паспорта уповноваженої особи. ТОВ «ПСП Інжиніринг» не мало працівників відповідної кваліфікації та досвіду. Воно зазначило у довідці трьох осіб, не вказавши їхній стаж. До речі, у «ПСП Інжиніринг» головним архітектором працює Павло Чечельницький, брат колишнього головного архітектора Харкова Сергія Чечельницького.

Тетяна Кондакова для надання послуг найняла 16 працівників за цивільно-правовими угодами. Вона зареєстрована як ФОП у 2016 році в сел. Максимівка Богодухівського району. В одному будинку з нею також прописаний Олександр Кондаков, який віднедавна володіє і керує харківським ТОВ «Індіго Груп». Раніше Кондаков був директором «Індіго Груп», а засновниками були Віталій Говоруха з Харкова і Павло Бабенко з Максимівки.

Звільнений 5 червня заступник голови Харківської ОДА Євген Шахненко декларував, його син Євген Шахненко-молодший отримував кошти від Павла Бабенка як зарплату за основним місцем роботи, а також від «Індіго Груп» – за цивільно-правовою угодою.

«Індіго Груп» була головним підрядником з відновлення Балаклії (Харківська обл.) після вибухів на військових складах. Із нею уклали 33 договори на 38,28 млн грн. За даними «Харківського антикорупційного центру», фірма формувала дефектні акти після виділення коштів, не виконувала заплановані роботи, завищувала вартість будматеріалів в рази. За підрахунками керівника «ХАЦ» Дмитра Булаха, було привласнено близько 50% коштів.

Також директору «Індіго-Груп» оголосили підозру у заволодінні державними коштами у великих розмірах під час реконструкції водонапірної башти у Богодухівському районі. Ця фірма тоді була субпідрядником ТОВ «Уніт». Крім того, підозру також оголосили ФОПу, що робила технічний нагляд. За даними порталу «Є-Дата», це була Тетяна Кондакова.

Загалом «Індіго Груп» узяла підрядів на 784,90 млн грн., а Кондакова – на 13,90 млн грн.