Фірма відремонтувала покрівлю школи профнастилом за ціною, вдвічі вищою від ринкової
05.05.2019   //  

Під час капітального ремонту в 2018 році ТОВ «Індиго-Груп» покрівлі Балаклійської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 ім. Тризни, що в Харківській області, переплата могла скласти близько 300 тис грн.

Про це пише «Харківський антикорупційний центр» на основі аналізу актів виконаних робіт, які до системи «Прозорро» завантажив підрядник.

Акти виконаних робіт були підписані в серпні 2018 року. В них вказано, що квадратний метр  профнастилу ПК-57 коштував 287,13 грн. За кошторисом планувалося укласти 2170 кв м. на загальну суму 623 тис. грн.

Для порівняння, навіть, зараз ціна на такий профнастил вдвічі дешевше, і стартує від 135 грн./кв.м. Наприклад, профнастил ПК-57 товщиною 50 мм коштує 147 грн./кв м.

Тож переплата лише на цій позиції може скласти понад 300 тис. грн.

ТОВ «Індіго-Груп» належить Павлу Бабенку й Віталію Говорусі. Директором є Олександр Кондаков.

Заступник губернатора Євгеній Шахненко задекларував, що його син Євген Шахненко-молодший у 2017 році отримав кошти від Павла Бабенка як заробітну плату за основним місцем роботи, а також від «Індіго Груп» – за цивільно-правовою угодою.

Отримував він гроші Бабенка й у 2018 році.
«Індиго-Груп» була головним підрядником під час відновлення Балаклії (Харківська обл.) після вибухів на військових складахв березні 2017 року. З фірмою уклали 33 договори на загальну суму 38,28 млн грн. За інформацією «ХАЦ», фірма де-факто формувала дефектні акти після виділення коштів, не виконувала заплановані роботи, завищувала вартість будівельних матеріалів в рази. За підрахунками керівника «ХАЦ» Дмитра Булаха, було привласнено близько 50% коштів.

Нещодавно директору ТОВ «Індіго-Груп» оголосили підозру у заволодінні державних коштів в великих розмірах під час реконструкції водонапірної башти у Богодухівському районі.

Від «Наших грошей»

Єдиним конкурентом «Індиго-Груп» на тендері з ремонту покрівлі школи було ТОВ «Будвікс» з дешевшою на 14% пропозицією. Але її було відхилено через відсутність низки документів, як то довідка підтвердження відповідної кваліфікації у працівників,  інформації про впровадження заходів для збереження екології. Також тендерний комітет вказав, що було завантажено не весь необхідний пакет документів для підтвердження досвіду виконання аналогічних робіт. Фірма належить Сергію Тарасову та Юрію Тюніну.

В результаті Балаклійська загальноосвітня школа уклала угоду з ТОВ «Індиго-Груп», її вартість склала 3,10 млн грн. Були замовлені роботи з демонтажу покрівлі та монтажу нової з заміною вентиляційних стояків.