«Київзеленбуд» знову розпиляв 2,5 мільйони на озеро між улюбленими рідними фірмами
24.10.2013   //  

Київське комунальне об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста «Київзеленбуд» 16 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Укрпроектреконструкція» («УПР») на другу чергу  паркової зони навколо озера «Тельбін» у Дніпровському районі Києва. Вартість угоди склала 2,49 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця жовтня фірма повинна вимостити пішохідну доріжку та майданчик для відпочинку фігурною плиткою, поставити паркові лавки, облаштувати альпінарії та рокарії, пандуси, декоративну підпірну стінку, сходи, освітлення, влаштувати дитячий та спортивний майданчик тощо.

Фірму «Укрпроектреконструкція» заснував у 2007 р. Андрій  Стріхарський, однак у квітні минулого року компанію перереєстрували на Віту Камаєву, зареєстровану на той час зі Стріхарським за однією адресою.

Цей же Андрій Стріхарський є засновником і ТОВ «БІК «Березнякижитлобуд» – єдиного допущеного до участі конкурента «Укрпроектреконструкції» на цьому тендері.

Окрім цих двох фірм участь у конкурсі намагалися взяти ще дві компанії, однак їхні пропозиції були відхилені за невідповідність кошторисів техзавданню замовника. Зокрема було відхилено пропозицію фірми «Петрович і К», котра у червні минулого року отримала від «Київзеленбуду» підряд на першу чергу робіт на цьому озері вартістю 2,23 млн грн.

Нагадаємо, у липні цього року «Київзеленбуд» розіграв тендер на реконструкцію парку Партизанської Слави у Дарницькому районі вартістю 1,08 млн грн. між цими ж компаніями «УПР» і «Березнякижитлобуд» у досить специфічний спосіб. Пропозиції чотирьох конкурентів, котрі зголошувалися виконати роботи суттєво дешевше, були відхилені. Серед причин фігурували такі формальні зауваження, як неправильна назва у шапці документу – «Перелік» замість «Реєстр» тощо.