«Приватівці» розпиляли 68 мільйонів на Володимирську гірку з фонтаном по ціні двоповерхового будинку
18.05.2020   //  

КП «Спецжитлофонд» Київради 14 травня за результатами тендеру замовило ТОВ «БК Роял Хауз» завершення реконструкції та благоустрою парку «Володимирська гірка» у Шевченківському районі за 67,78 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Раніше генпідрядниками були ТОВ «Варда Спецбуд Монтаж» і ТОВ «Спецбуд-Авто».

Новий генпідрядник «БК Роял Хауз» до листопада 2021 року влаштує пішохідний міст через фунікулер, сходи та освітлення, відремонтує туалет із зовнішніми сантехнічними мережами та надбудовою приміщень для персоналу, встановить пост охорони, малі архітектурні форми та панораму «Голгофа», замостить та озеленить територію. Субпідрядник ТОВ «Центра-Буд» влаштує підпірні стіни й оздоблений гранітом фонтан, кошторисна вартість якого з урахуванням усіх матеріалів та робіт становить 9,64 млн грн.

За співставну суму можна купити двоповерховий котедж на сім кімнат площею 300 кв. м із дизайнерським ремонтом і земельною ділянкою 16 соток біля озера на околиці Києва.

За кошторисом, сам фонтан складається з великої чавунної чаші вагою 1,2 т за 774 тис грн., малої чавунної чаші вагою 150 кг за 101 тис грн., чотирьох бронзових стоянів із птахою вагою 150 кг по 187 тис грн./шт. декоративного елементу з левами вагою 100 кг за 109 тис грн., чавунного навершя вагою 150 кг за 42 тис грн. і восьми бронзових форсунок по 31 тис грн./шт. Разом ці елементи конструкції коштують 2,02 млн грн.

Ціни будматеріалів у підсумковій відомості ресурсів відповідають ринку. Стенд панорами «Голгофа» коштує 727 тис грн., декоративні одноріжкові ліхтарі з художнім литвом – по 36 тис грн., двосторонні ковані лави – по 41 тис грн., а переносні лави – по 17 тис грн.

Вартість договору на 1,5% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 68,80 млн грн.

Спаринг-партнером було столичне ТОВ «Скайбуд Груп» киянина Олександра Степенка на чолі з Михайлом Музиченком, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Столична «БК Роял Хауз» зі статутним капіталом 1,00 млн грн. зареєстрована у квітні 2018 року за адресою масової реєстрації юридичних осіб по вул. Сурікова, буд. 3, оф. 42.

Спершу засновниками були ТОВ «Інвестиційна група «Консалтсіті» і ТОВ «Інплайз» Діани Пилипчинець, потім ним став Олександр Степенко, а після нього – Олександр Шершньов, який також володіє ТОВ «Тракт Групп» разом із Германом Степенком.

Олександр Степенко володіє ТОВ «Форма», яке взяло підрядів у Києві на 272,50 млн грн.

Із 24 квітня 2019 року «БК Роял Хауз» очолює Роман Дьомін. Із 2016 року до лютого 2019 року він виконував обов’язки голови правління ПрАТ «Аеробуд», заведеного на кіпрські офшори, близькі до одного з лідерів групи «Приват» Геннадія Боголюбова: «Ренальда Інвестментс Лімітед», «Формоса Інвестментс Лімітед», «Грінгот Ентерпрайзес Лімітед», «Сісера Інвестментс Лімітед», «Броалія Венчерз Лтд», «Дакстон Холдінгз Лімітед».

Раніше правління «Аеробуду» очолював відомий дніпровський забудовник Григорій Козинський, власник ТОВ «Рубікон-Моноліт», яке будувало зокрема єврейський центр «Менора» у Дніпрі на замовлення згаданого «приватівця» Геннадія Боголюбова.

Дніпровський «Центра-Буд» на чолі з Андрієм Лукіним належить Валентині Левченко з Луганська. Вона володіє ТОВ «Київський завод пінобетону» з Данилом Воловіковим, директором якого є власник ТОВ «Київський завод пінобетону №1» Сергій Шведченко.