«Укрзалізниця» впритул підійшла до того, аби вийти на саму себе в «надзвичайній» закупівлі газу
19.02.2020   //  

«Укрзалізниця» оприлюднила документ, який на її думку має підтвердити законність переговорної процедури закупівлі газу, проведену «у зв’язку з виникненням особливих економічних чи соціальних обставин, що унеможливлюють дотримання замовниками строків для проведення тендеру, а саме пов’язаних з негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій».

Це лист від Державної служби надзвичайних ситуацій від 24 грудня 2019 року у відповідь на запит самої «Укрзалізниці» щодо можливого виникнення надзвичайної ситуації у випадку перебоїв с постачанням газу. Його опуліковано у відповідь на сьогоднішню публікацію “Наших грошей”  «ДСНС викрила «Укрзалізницю» в брехні при закупівлі газу «для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації».

Залізниця приховала що саме запитувала у ДСНС. Однак держслужба у відповіді вказала, що «відповідно до інформації, наданої Товариством (Укрзалізницею – НГ), за відсутності достатніх обсягів газу для технологічних потреб призведе до відключення стратегічно важливих підприємств Товариства від постачання тепла в зимовий період».

Тобто висновок ДСНС грунтувався виключно на невідомих нікому більше даних самої “Укрзалізниці”.

На підставі лише цього грудневого листа «Укрзалізниця» наприкінці січня і провела переговорну закупівлю газу, найбільшим переможцем якої стала фірма «Укр газ ресурс» Андрія Кучкова, зятя Миколи Злочевського.

Разом з тим, низка учасників ринку оскаржили вибір переговорної процедури. Оскільки поставки газу на «Укрзалізницю» не припинялись ні на мить, навіть тоді, як залізниця після отримання висновку від ДСНС перестала платити діючим постачальникам.

Постачальник «Скела терціум» отримав у ДСНС підтвердження того, що взимку 2019-2020 жодної надзвичайної ситуації в «Укрзалізниці» не було. А відтак не було жодної потреби ліквідовувати її наслідки. А відтак не було законної підстави проводити переговорну процедуру для «ліквідації наслідків надзвичайної ситуації».

«Укрзалізниця» у своїй публікації повністю проігнорувала повідомлення ДСНС про відсутність жодної надзвичайної ситуації.

По темі:

ДСНС викрила «Укрзалізницю» в брехні при закупівлі газу «для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації»

Кравцовський тендерник «Укрзалізниці» тягне незаконну переговорку по газу з найбільшим профітом зятя Злочевського

Яку маржу зять Злочевського має на газових тендерах

«Укрзалізниця» на газових торгах зливає 200 мільйонів зятю Злочевського і його спаринг-партнеру, викинувши дешевших конкурентів

«А шо так можна было?» Укрзалізниця купує газ без тендерів і навіть не криється

 

Блог від: Юрій Ніколов