Дніпропетровська ОДА приховала ціни техніки на 45 мільйонів від телефонної «родички» фірми Єрмолаєва
29.04.2016   //  

Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації 26 квітня за результатами тендеру замовив ТОВ «Укрспецтехінвест» автомобілів спеціальної призначеності на 44,99 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Поставлять сім сміттєвозів вантажопідйомністю 11 тонн класу ЄВРО 6 із кондиціонером, камерою заднього виду, дисплеєм і круїз-контролем.

Також придбали чотири автовишки класу Євро 5 із телескопічною платформою з робочою висотою до 28 м та кондиціонером у кабіні.

Всупереч вимогам Мінекономрозвитку, ціни на окремі автомобілі не оприлюднили.

Конкурентами були ТОВ «Альфатех» і ТОВ «Сучасні вантажівки».

Засновниками запорізького «Укрспецтехінвесту» є Дмитро Сліпченко та Юрій Плюшко.

У держреєстрі фірма вказала номери телефону +380612393646 та +380675247612. Обидва також використовує нинішній конкурент «Альфатех».

Укрспецтехінвест

Альфатех1 Альфатех2

Дніпропетровський «Альфатех» зареєстровано на вірґінську компанію «Альфатеховерсіз Лтд» та Олександра Романюка.

Романюк керує ТОВ «Торговий дім «Альфатех», заведеним на вірґінську «Альфатех Комерс ЛТД». Цей же офшор є засновником низки фірм (ТОВ «ТНП.Ком», ТОВ «ТГ Лунапак») разом із «Альтус Ассетс», яку пов’язують із мільйонером Вадимом Єрмолаєвим.

До 2008 року «Альфатехом» напряму володіло ТОВ ВКФ «Укрсельхозпром» Вадима Єрмолаєва. Саме після зміни власників фірма почала отримувати держпідряди.

Кінцевим бенефіціаром фірми «Сучасні вантажівки» є Ольга Мещаніна, а засновниками – ТОВ «Ріалто» та ВАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Коннект».

У кінці 2013 року акції фонду належали белізькому офшору «Пальміра Фінанс ЛТД» і ТОВ «Дженерал Істейт» тієї ж Мещаніної і 75-річної Світлани Новікової.

Нині фондом володіє ТОВ «Український центр проектування фiнансових груп».

Останнє віднедавна має назву «Перша українська платіжна система» і належить Андрію Журжію – нардепу від «Самопомічі».

На фонд «Коннект» також записане ТОВ «СВА Автек». Співвласницею компанії є 71-річна Парасковія Мещаніна – родичка Євгена Мещаніна, якого називають власником групи компаній «Автек».