В систему електронного урядування Києва вже вклали 37 мільйонів
21.01.2013   //  

Апарат Київської міської державної адміністрації 18 грудня за результатами тендерів уклала угоди з ТОВ «НТ-Дістрібушн» на постачання оргтехніки та модернізацію Call-центру на загальну суму 2,53 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 2,39 млн грн. на модернізацію та функціональне розширення інформаційно-довідкової служби Call-центру та його супроводження.

Ще в 0,14 млн грн. обійдеться закупівля та налаштування обладнання для розвитку системи дистанційного навчання та лабораторії інформаційних технологій Київського міського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів держвлади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій. Загалом придбано 8 комп’ютерів і стільки ж пристроїв безперебійного живлення до них, два принтери і дві вебкамери, 15 комплектів для проведення веб-конференцій, а також плазменна панель 52”.

Власником ТОВ «НТ-Дістрібушн» через низку інших компаній є приватна компанія з обмеженою відповідальністю «Нетворк Селектс Лімітед», зареєстрована у Лондоні. Директором «НТ-Дістрібушн» зазначений Едуард Сенников.

Загальні витрати на Міську цільову програму розвитку електронного урядування в місті Києві на 2012 – 2014 роки вже складають 36,78 млн грн. З них на 6,33 млн грн. було придбано оргтехніки – також у ТОВ «НТ-Дістрібушн».

Електронне урядування – це спосіб організації державної влади за допомогою систем локальних інформаційних мереж та сегментів глобальної інформаційної мережі, що забезпечує функціонування органів влади в режимі реального часу та робить максимально простим і доступним щоденне спілкування з ними громадян, юридичних осіб та неурядових організацій.

Наприклад, в США ця система дозволяє через Інтернет отримати ліцензію чи сплатити податки. В Англії – зареєструвати фірму заповнивши в мережі лише одну форму. Верховний суд Сінгапуру приймає в електронному вигляді позови та надсилає громадянам SMS, щоб нагадати дату засідання. On-line податкова служба Ірландії дозволяє підприємствам сплачувати податки та отримувати податкові кредити.