КМДА скупилась технікою у британців і «прокладки» на 6 мільйонів
06.12.2012   //  

Апарат Київської міськдержадміністрації 4 листопада за результатами тендеру уклала угоди на придбання устаткування на загальну суму 6,33 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Техніку закуповують в рамках Міської цільової програми розвитку електронного урядування в місті Києві на 2012 – 2014 роки.

Для створення системи «Єдиного інформаційного простору територіальної громади міста Києва» КМДА придбала 25 багатофункціональних пристроїв (БФП) для формату A3 ч/б, 130 БФП для формату  А4 ч/б. Також замовили по 155 сканерів штрих-кодів та принтерів штрих-кодів. Техніку за 2,27 млн грн. замовили ТОВ «Інженерно-будівельна фірма «ЛДС» Олександра Хандогіна і Тетяни Благодарової, статутний фонд цієї фірми складає 1 грн.

Техніку для створення інформаційно-аналітичної системи «Єдиний медичний простір» придбали у ТОВ «НТ-Дістрібушн» за 4,06 млн грн. Зокрема замовили техніку для обладнання 200 робочих місць. У складі робочого місця – системний блок, монітор, миша, клавіатура, принтер (БФП), джерело безперебійного живлення, програмне забезпечення, кард-рідер, гарнітура, веб-камера. Також придбали сім серверів, комутатори, кабелі та інше супутнє обладнання. Кінцевим власником фірми «НТ-Дістрібушн» є британська компанія «Нетворк Селектс Лімітед».

Ціни на придбане обладнання не повідомляються. Техніку закуповують за кошти місцевого бюджету, отримати її КМДА повинна до кінця грудня.

Нагадаємо. Раніше КМДА уже витратило в рамках програми 27,92 млн грн. На створення програмного забезпечення «Єдиного інформаційного простору територіальної громади міста Києва» та «Електронного архіву міста Києва» виділили 8 млн грн. Ще 19,92 млн. грн. вклади в розвиток системи «Єдиний медичний простір» разом з оновленням інформаційно-диспетчерської системи «Швидка медична допомога». Таким чином загальні витрати на Міську цільову програму розвитку електронного урядування в місті Києві на 2012 – 2014 роки вже складають 34,25 млн грн.