«Укрпошта» встановить в своїх авто GPS на 13 мільйонів
06.07.2012   //  
Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» уклало 27 червня з ТОВ «Беніш Джі Пі еС Україна» угоди на придбання GPS-модулів та надання послуг із забезпечення функціонування на загальну суму 13,00 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

«Укрпошта» заплатить 12,58 млн грн. за 3 495 нових систем супутникової навігаційної системи з датчиками кількості палива у паливному баку та можливістю мовного зв’язку GSM, тобто по 3 600 гривень за один GPS-модуль. Ще 419 тис грн. «Беніш» отримає за обслуговування 270 модулів, які вже встановлено на автомобілях «Укрпошти» – 200 модулів марки «LCU 500» та 70 – «Helios advanced». Йдеться про послуги з передачі інформації до диспетчерських служб дирекцій, зв’язок з глобальною мережею Internet за протоколами GSM/GPRS через оператора мобільного зв’язку для пристрою та ін.

Раніше «Беніш» виграло тендер Київської міськради на постачання GPS модулів для технологічного автотранспорту комунальних підприємств Києва. 640 установок тоді обійшлися Києву в 4,46 млн грн., тобто майже по 7 тисяч за штуку.

З урахуванням цієї закупівлі «Беніш GPS» з 2009 р. виграло державні тендери на постачання різних товарів та послуг на загальну суму 68,21 млн грн.

Також цього року «Беніш» була однією з компаній, які здійснювали пробне встановлення та тестування GPS модулів на потягах «Укрзалізниці». Наприкінці травня компанія оголосила, що розпочинає проект, в рамках якого встановить GPS/ГЛОНАСС системи на дві тисячі локомотивів «Укрзалізниці». Оголошення про проведення відповідного тендеру в «ВДЗ» опубліковано не було.

До складу засновників ТОВ «Беніш Джі Пі еС Україна» входить Євген Фельдшеров, який був одним з засновників ТОВ «Київголографія». Це підприємство в 2010 р. фігурувало у скандальній боротьбі з консорціумом ЄДАПС за виробництво голограм для офіційних документів. Тоді «Київголографію» пов’язували з головою держкомітету з питань регуляторної політики й підприємництва Михайлом Бродським, на адресу якого звучали звинувачення в лобіюванні інтересів «Київголографії».