Неахметівці Козака заробили ще 140 мільйонів на залізниці
28.11.2011   //  

ДП «Український державний центр по експлуатації спеціалізованих вагонів» 17 листопада за результатами тендерів уклало низку угод з ТОВ «ТД Укртранс» на постачання листового металопрокату та сталевих труб на загальну суму 140,40 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Компанія була заснована фірмами, які мають стосунок до структур Ріната Ахметова і Антона Пригодського, в яких раніше працював нинішній гендиректор «Укрзалізниці» Володимир Козак. В 2011 році «Укртранс» було переєстровано на мешканку Донецька Наталію Рожкову, відому як член ревізійної комісії ПАТ «Укртранслізинг» і заступник директора з правових питань в Корпорацiї «МПС». Корпорація заснована фірмами, причетними до облаштування резиденції «Межигір’я» Віктора Януковича, а також «Лемтрансом», який контролюється групою СКМ Ріната Ахметова, і компаніями, до яких причетні Антон Пригодський, Ігор Гуменюк. Група СКМ офіційно заперечує свою причетність до «Укртрансу».

З врахуванням цієї закупівлі, після призначення Козака керівником «Укрзалізниці», «ТД «Укртранс» виграв залізничні тендери на суму 2,195 млрд грн.