Вже неахметівці заробили 140 мільйонів на вагонних запчастинах (додано)
15.09.2011   //  

(додано дані про переєстрації компанії та заяву СКМ)

ДП «Український державний центр по експлуатації спеціалізованих вагонів» за результатами тендерів 30 серпня та 5 вересня уклав низку угод на придбання вагонних запчастин для будівництва та ремонту вагонів. Вартість угод склала 161,90 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Підряди на суму 4,35 млн грн. отримало  дніпропетровське ТОВ «Дніпро – інструмент» Владилена Єрмакова і Світлани Колеснікової. Ще 19,95 млн грн. отримає ТОВ «Українська транспортно-машинобудівельна група», засноване британськими фірмами «Танбрідж дівелопментс лімітед» і «Рексал інтеллектуал файненсис лімітед». Остання фірма також є власницею ТВО «Пивний клуб «Стаканофф», яке володіє рестораном «Пролетарська пивная «У станка» на вул. Жилянська, 101 в Києві.

Підряди на 137,60 млн грн. отримало донецьке ТОВ «ТД Укртранс». Компанія була заснована фірмами, які мають стосунок до структур Ріната Ахметова і Антона Пригодського, в яких раніше працював нинішній гендиректор «Укрзалізниці» Володимир Козак. Нещодавно “Укртранс” було переєстровано на мешканку Донецька Наталію Рожкову, відому як керівниця благодійного фонду Сприяння молодим юристам.

З врахуванням цієї закупівлі, після призначення Козака керівником «Укрзалізниці», «ТД «Укртранс» виграв залізничні тендери на суму 1,803 млрд грн.

Після опублікування інформації від прес-секртаря ЗАТ “СКМ” надійшло наступна заява:

“Обращаем Ваше внимание, что Ринат Ахметов передал весь бизнес Компании «Систем Кэпитал Менеджмент», Акционером которой он является. Таким образом, заявление о принадлежности Ринату Ахметову какого-либо актива автоматически включает его в Группу СКМ. В связи с этим мы считаем необходимым заявить, что ООО «ТД Укртранс» не  входит в Группу СКМ. Мы не являемся акционерами/собственниками данной компании и не участвуем в ее управлении. ЗАО «Систем Кэпитал Менеджмент» – крупнейшая управляющая компания Украины, 100% акций которой принадлежат Ринату Ахметову, считает необходимым заявить, что недостоверная информация подобного рода наносит значительный ущерб деловой репутации Компании и ее Акционера”.