Так Кубраков відігнав Голика від купи мільярдів «Укравтодору»? (документ)
03.04.2020   //  

Мова йде про контроль над розподілом щонайменше 86 млрд грн на ремонт доріг у 2020 році.

Вихідець з угрупування Бориса Ложкіна («Коштовний асфальт #команди_Голіка») Юрій Голик після падіння Порошенка збільшив свій вплив при Володимиру Зеленському і став куратором «Великого будівництва» – піар-проекту по ремонту шкіл, лікарень, стадіонів і доріг, який безумовно має зіграти на користь Володимира Зеленського місцевих виборах восени 2020 року.

Голик пережив падіння Олексія Гончарука, який і допоміг Голику зрости при Зеленському. Ось скріншот з відео, зробленого 5 березня, на наступний день після відставки прем’єр-міністра:

Це Зеленському показують як йде «Велике будівництво» в Полтавській області – виставили фотографії запланованих до здачі довгобудів прямо на новозбудованій «Онуром» дорозі. І Голик у притаманній йому ролі неофіційного радника, що згідно законе не мусить відповідати за брехню у деклараціях перед НАЗК, знаходиться у задніх рядах свити. На передньому плані замголови Офісу президента Кирил Тимошенко (син одного з дніпровських менеджерів Генадія Корбана, з яким у Голика вибудувані робочі стосунки ще з часів роботи у Дніпропетровській ОДА) і голова «Укравтодору» Олександр Кубраков (раніше працював у BRDO Олексія Гончарука).

Головним проектом «Укравтодору» в цей час стає легітимізація картелю з учасників Національної асоціації дорожників України. Методичні рекомендації, дискримінаційні заточки, зменшення конкуренції… «Наші гроші» висвітлюють процес кожен день. … «Наші гроші» висвітлюють процес кожен день.

І ось на сторінці «Укравтодору» з’являється абсолютно прозоре питання: «Як стати підрядником Укравтодору»?

Посилання веде на особисту колонку Олександра Кубракова, у якій він задається риторичним питанням «Нет – картелям?» і жодним чином не говорить, що «йдіть на наші прозорі тендери, конкуруйте і вигравайте». Він там просто каже про обмеження доступу до тендерів.

А після цього у фейсбук зливають фотографію наказу Кубракова від 20 березня про увільнення Юрія Голика від виконання обов’язків радника голови Укравтодору.

І у фейсбуку одного з найвидатніших піар-асів часів Порошенка-Зеленського на кілька днів наступає тривожна мовчанка. Однак після невеличкої паузи знову полились фото- і відеозвіти про #Велике_Будівництво на великих дорогах. Невже і при Шмигалю все залишилось як було?

 

Блог від: Юрій Ніколов