«Укргазвидобування» відписало «Маккінзі» ще 48 мільйонів на консалтинг
23.08.2019   //  

АТ «Укргазвидобування» 15 серпня уклало угоду з ТОВ «Маккінзі і Компанія Україна» про консультаційні послуги на 1,64 млн євро, або 47,60 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На поточний рік замовили послуги, спрямовані на трансформацію організації. Акцент зроблять на підтримці в організації цілісного процесу управління ефективністю персоналу та на деталізації організації п’яти корпоративних функцій – стратегічної, управління персоналом, закупівель, фінансової, юридичної. Результатом роботи команди з менеджера проекту і трьох консультантів за підтримки керівників та експертів буде стратегічний звіт.

Закупівлю провели без аукціону через відсутність конкуренції. У протоколі засідання тендерного комітету це обґрунтовано попереднім досвідом роботи «Маккінзі» з розробки стратегії та організаційної трансформації «Нафтогазу», забезпеченням сумісності з раніше отриманими результатами послуг «Маккінзі», які не можна передавати третім особам, знанням специфіки «Укргазвидобування» та володінням конфіденційною інформацією.

Столична «Маккінзі і Компанія Україна» на чолі з Жоржем Массудом належить фірмі «Маккінзі та компанія, Інк. Україна» («McKinsey & Company Inc. Ukraine», США). Із 2018 року «Укргазвидобування» замовило йому консультацій на 181,49 млн грн., а в 2017 році АТ «Ощадбанк» – на 14,82 млн грн. Також на сайті «Приватбанку» раніше повідомлялося, що фірму обрали для розробки стратегії, але потім публікацію видалили.

Нагадаємо, колишній голова правління «Укргазвидобування» Олег Прохоренко до призначення у держкомпанії працював у «McKinsey Ukraine». Деякі ЗМІ вважали його наближеним до екс-президента Петра Порошенка, оскільки у «McKinsey Ukraine» також працює Юлія Аліханова – дружина екс-президентського сина Олексія Порошенка.