«Укргазвидобування» злило за консалтинг 2 мільйони євро фірмі, де раніше працював Прохоренко
03.12.2018   //  

АТ «Укргазвидобування» 3 вересня уклало угоду з ТОВ «Маккінзі і компанія Україна» про консалтингові послуги на 2,12 млн євро. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На рік замовили консалтингові послуги щодо оновлення стратегії «Укргазвидобування».

Половину коштів мали оплатити протягом 28 днів після укладення договору, тобто до кінця вересня, а решту перерахують протягом 30 днів після надання послуг.

Тендерний комітет дозволив Відділу стратегії та розвитку укласти нинішній договір без аукціону через відсутність конкуренції, а також вирішив на прохання директора з розвитку бізнесу Алдаса Балтутіса не оприлюднювати договір у «Прозорро».

У протоколі тендерного комітету сказано, що «Маккінзі і компанія Україна» володіє необхідним досвідом із розробки стратегій для підприємств і кращих світових практик міжнародних компаній у нафтогазовидобувній галузі та вже розробляла стратегію для «Укргазвидобування» і глибоко знає специфіку держкомпанії. Працівники цієї фірми добре знайомі зі структурою, менеджментом та бізнес-моделлю «Укргазвидобування», що дозволить значно скоротити час на заповнення, обробку та аналіз інформації. Вона має вільний ресурс консультантів для надання послуг у стислі часові рамки, а вартість її послуг, на думку оперативної наради «Укргазвидобування», знаходиться в прийнятних межах. Нині «Маккінзі і компанія Україна» працює з НАК «Нафтогаз Україна», тому зможе надати послуги, які найкраще корелюватимуть із загальною стратегією групи.

Як писало видання «EnKorr», «Нафтогаз» не розкриває мету, зміст і вартість послуг консалтингової компанії «McKinsey», спільно з якою розробляє свою стратегію.

Столична «Маккінзі і компанія Україна» на чолі з Жоржем Массудом належить фірмі «Маккінзі та компанія, Інк. Україна» («McKinsey & Company Inc. Ukraine», США). Торік «Ощадбанк» замовив їй консультацій на 14,82 млн грн. Також на сайті «Приватбанку» повідомлялося, що її обрали для розробки стратегії, але згодом ту публікацію видалили.

Нагадаємо, нинішній голова правління «Укргазвидобування» Олег Прохоренко до цього призначення працював у компанії «McKinsey Ukraine». Деякі ЗМІ вважають його наближеним до президента Петра Порошенка, оскільки у «McKinsey Ukraine» також працює Юлія Аліханова – дружина президентського сина Олексія Порошенка.