«Тролям» Грановського не вдалося зарубати через АМКУ «дизельну формулу» залізниці і вони пішли в суд
05.12.2018   //  

Адміністративна колегія АМКУ 30 листопада не задовольнила скарги ТОВ «Дайджест Груп» на трьох тендерах філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Українська залізниця» щодо закупівлі дизельного палива на загальну очікувану суму 1,04 млрд грн. Про це повідомляє журналіст «Наших грошей» із засідання колегії.

«Дайджест Груп» оскаржила застосування формульного ціноутворення, тобто прив’язку ціни до світових котирувань Platt’s.

Як заявив представник скаржника на засіданні, «дана формула не відображає фактично існуючий стан ринку нафтопродуктів, оскільки Platt’s є коливающимся значенням, яке весь час змінюється».

Через це нібито складно розрахувати за цією формулою власну майбутню маржу.

На думку скаржника, формулу потрібно прибрати, проте він не знає, чим хотів би її замінити. Скаржник пропонував орієнтуватися на якийсь «ціновий ринок нафтопродуктів», однак не зміг пояснити, що має на увазі.

Також фірма скаржилась на вимогу надання декларації про відповідність, яку нібито може надати лише виробник або імпортер, тоді як вона є посередником. Замовник заперечив це, бо «Дайджест Груп» як покупець має право вимагати цю декларацію від свого постачальника.

Крім того, скаржник стверджував, що пункт проекту договору про конфіденційність може спричинити порушення закону «Про публічні закупівлі» та права на доступ до публічної інформації громадськості та самого скаржника, якщо договір укладуть не з ним та якщо переможець не дасть замовнику письмову згоду на опублікування договору. Замовник на це відповів, що застереження про конфіденційність не розповсюджується на випадки, передбачені законами «Про публічні закупівлі» і «Про доступ до публічної інформації».

Ще «Дайджест Груп» заявляла, що замовник порушив строк відповіді на запитання до процедури щодо зміни очікуваної вартості закупівлі, але той самостійно продовжив строк подання пропозицій. До того ж скаржник не визнав, що анонімне запитання ставив саме він.

Адмінколегія відмовила у задоволенні скарги, бо «Дайджест Груп» не довела дискримінаційність оскаржуваних вимог, а саме що вона не може виконати якусь із умов тендеру.

Разом з тим «Дайджест Груп», не чекаючи рішення АМКУ, ще у листопаді звернулось до Господарського суду міста Києва з позовом до «Укрзалізниці». Фірма вимагає від залізниці внести зміни в тендерну документацію, виключивши формульний підхід до визначення ціни за одиницю товару. Суд призначив підготовче засідання на 18 грудня.

Столична «Дайджест Груп» на чолі з Наталією Криворучко належить Євгенії Козиліній та ліквідованій у липні 2017 року компанії «Мідкорп Пропертіз Ллп» (Британія). У 2015 році «Дайджест Груп» домоглася через АМКУ відміни двох лотів паливних торгів залізниці, а решту лотів, виграних ПП «Окко Бізнес Контракт», оскаржила в суді (детальніше – у статті «Хто залишає «Укрзалізницю» без дизеля»).

Козиліна і «Midcorp Properties Llp» також володіють ТОВ «Піч-Трейд». Останньою фірмою керує Андранік Хумарян – засновник і директор ТОВ «Зеніт Склад», яке цієї весни марно оскаржувало формульне ціноутворення на попередніх торгах залізниці.

За даними системи «YouControl», у 2016 році засновником і директором «Зеніт Складу» був Олександр Боднар. Він також володіє та керує ПП «Тек Енерджі Транс» і ТОВ «Торговий дім «Атлантік». Останнє торік блокувало виграні ТОВ «Вог Аеро Джет» паливні тендери армії, оскаржувало перші «формульні» тендери залізниці та розігрувало із пов’язаною фірмою закупівлі постільної білизни для залізниці.

«ТД «Атлантік» вказував на торгах адресу електронної пошти kulon2015@ukr.net, яка належить ТОВ «Кулон Груп». Номінальним бенефіціаром останнього є Інна Свиридовська – член ревізійної комісії ПАТ «Нерухомість столиці» та бенефіціар низки компаній із групи «НЕСТ» Володимира Трофименка. Останній є інвестором ТОВ «Трейд коммодіті» і затримувався детективами НАБУ по справі щодо поставок палива для армії, по якій також затримували головного тендерника армії Володимира Гулєвича і заступника міністра оборони Ігоря Павловского. Ще одним інвестором фірми «Трейд Коммодіті» є Андрій Адамовський, бізнес-партнер нардепа від БПП Олександра Грановського.