Фірма, помічена у змовних торгах на залізниці, заблокувала закупівлю палива військовим
22.12.2016   //  

Суд заборонив Міністерству оборони і фірмі «Вог Аеро Джет» вчиняти будь-які дії, спрямовані на виконання договору про постачанню 4674 тонн дизпалива. Про це свідчити ухвала Госпсуду м. Києва від 16 грудня.

28 листопада тендерний комітет Міноборони ухвалив рішення провести переговори з ТОВ «Вог Аеро Джет» по двох лотах (5 і 6). 2 грудня у «Prozorro» було опубліковано повідомлення про намір укласти договори по вказаних лотах з цією фірмою. 15-16 грудня за результатами переговорної процедури сторони уклали договори про поставку 9174 т палива дизельного Євро (арктичне) на 189,31 млн грн з ПДВ.

Але напередодні, 14 грудня, до суду звернулося ТОВ «Торговий дім «Атлантік» з вимогою визнати недійсними результати відбору учасників по цих закупівлях і договори, укладені з «Вог Аеро Джет».

Розгляд справи призначено на 26 грудня. Але суд ще 16 грудня заяву ТД «Атлантік» про вжиття превентивних заходів і заборонив військовим отримувати паливо від фірми з групи покійного нардепа Ігоря Єрємєєва.

ТД «Атлантік» стверджує, що цінова пропозиція «Вог Аеро Джет» не відповідала умовам, зазначеним в оголошенні.

Зокрема, стосовно лоту 6 позивач вказав: «У складі цінової пропозиції ТОВ «Вог Аеро Джет» був наданий для підтвердженням відповідності запропонованої цінової пропозиції технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам замовника на предмет закупівлі – Лот 6, Паспорт Відкритого акціонерного товариства «Мозирський нафтопереробний завод» № 1516 Паливо дизельне ДТ-З-К5, клас 2 СТБ 1658-2015, який викладений російською мовою, що не відповідає вимогам Оголошення про проведення відбору учасників на закупівлю».

Учасниками відбору по лотах 5 і 6 були чотири фірми: ТОВ «Пром Гарант Плюс», ПП «ОККО-Бізнес Контракт», ТОВ «Август пром» і ТОВ «Вог Аеро Джет».

ТОВ «Торговий дім «Атлантік» створене у вересні 2015 року. Засновником і директором фірми значиться киянин Боднар Олександр Сергійович. Він також є засновником і керівником ПП «Тек Енерджі Транс».

У березні цього року ТД «Атлантік» вже блокувало закупівлю Міноборони палива для літаків.

Восени ТД «Алтантік» взяло участь у закупівлі постільної білизни для залізниці на 25 млн грн. ЗМІ встановили, що ця фірма діяла разом із пов’язаним ТОВ «Лорігон», створеним у лютому цього року. Засновником і директором «Лорігону», що зареєстрований на вул. Хрещатик, 7/11 у Києві, значиться киянка Ліна Неверова.