Дружина чиновника з управління ЖКГ і її колеги отримали у міськраді підряди на 5 мільйонів
05.12.2018   //  

Дружина начальника управління житлово-комунального господарства Полтавської міської ради, а також фірма у якій вона працює, у 2017-2018 рр отримали у Полтавській міськраді підряди на суму 4,7 млн грн. Про це свідчать дані системи Prozorro.

Управління ЖКГ Полтавської міськради очолює Сергій Сінельнік. Його дружина Тетяна Сінельнік з листопада 2016 року є приватним підприємцем (діяльність у сфері архітектури) і працює у ТОВ «Експертиза ЗО».

Фірма «Експертиза ЗО» у вересні цього року отримала замовлення Управління ЖКГ Полтавської міськради на суму 62 тис грн по проведенню експертизи проектної документації робочого проекту «Капітальний ремонт тротуару по вул. Європейська (від вул. Шевченка до вул. Пилипа Орлика) у місті Полтава».

Сама Тетяна Сінельнік у якості підприємця з квітня по вересень цього року отримала підряди на суму 193 тис грн на виконання робіт із виготовлення проектної документації і авторський нагляд по об’єкту капремонту. З них 128 тис грн – в Управління освіти Полтавської міськради, ще 60 тис грн – у відділу освіти Клепачівської сільради.

Між тим, колега Тетяни Сінельнік по фірмі «Експертиза ЗО» Сергій Мурза є чоловіком Яни Мурзи, яка починаючи з травня 2017 року у якості ФОПа отримала замовлення мерії на розробку проектно-кошторисної документації і авторському нагляду на суму 5,66 млн грн.. З цієї суми 4,15 млн грн отримано в Управлінні ЖКГ Полтавської міськради, 345 тис грн – в Управлінні освіти міськради, 201 тис грн – у Клепачівської сільради.

Засновником ТОВ «Експертиза ЗО» є Ольга Зміївська, яка була помічницею нардепа від «Блоку Литвина» Валерія Баранова (був депутатом у 2007-2012) і нардепа Руслана Сольвара, коли той був депутатом від «УДАРу» у 2012-2014 рр. Зараз Сольвар є членом Блоку Петра Порошенка. У вересні цього року фірма з оточення Сольвара уклала дві угоди про транспортно-експедиційне обслуговування імпортного вугілля на 258,24 млн грн з ПАТ «Центренерго».

Відзначимо, що у 2017-2018 рр ФОП Олепір Олександр Валентинович виграв в Управлінні ЖКГ Полтавської міськради тендери на ремонт ліфтів у житлових будинках на суму 13,62 млн грн. Підряди він виграє виключно тут. За даними місцевих ЗМІ, Олепір є зятем депутата Полтавської міськради Володимира Левченка.