«Прокладка» продала міграційній службі обладнання для паспортів на 99 мільйонів по секретним цінам
19.09.2018   //  

Державна міграційна служба України 17 вересня за результатами тендеру замовила ТОВ «ОТ Груп Компані» обладнання для оформлення та видачі паспортів на 99,29 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять для територіальних органів ДМС поставлять, протестують, змонтують і налагодять 500 робочих станцій для оформлення та видачі документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, із комплектом обладнання для зняття біометричних даних особи по 199 тис грн.

У комплект входять персональний комп’ютер із можливістю підключення двох моніторів, операційною системою та антивірусом, миша, клавіатура, два мережеві фільтри, два монітори, джерело безперебійного живлення, концентратор USB, мережевий комутатор, цифрова дзеркальна фотокамера з комплектом аксесуарів, мережеві кабелі та роз’єми, зчитувач відбитків пальців, два токени, зчитувач підпису, повносторінковий зчитувач документів із модулем для ID-карт, цифрова клавіатура, багатофункціональний пристрій із трьома додатковими картриджами.

Ціни окремих складових не оприлюднено, тому їх неможливо порівняти з ринковими.

Рік тому служба купувала робочі станції в іншої фірми на 10% дешевше – по 179 тис грн., однак тоді в комплект не входив мережевий комутатор із кабелями та роз’ємами.

Гарантійний строк становить два роки. Передбачено аванс 50% на строк до трьох місяців згідно постанови Кабміну від 23 квітня 2014 р. №117.

Ціна угоди на 0,7% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 100,00 млн грн.

Єдиним конкурентом було київське ТОВ «Оціночна компанія «Аналітик» Тетяни Семиволос, яке займається оцінкою майна, причому ніхто не знижував ціну на торгах.

Столична фірма «ОТ Груп Компані» належить Олександру Тютюникову та директору Володимиру Окончуку. Фірма виступить посередником, оскільки у складі тендерної пропозиції надала договір про поставку робочих станції для ДМСУ із ТОВ «Компанія «Версія» Костянтина Шипова, Катерини Неведрової, Катерини та Олега Нікончуків, яке збирає комп’ютери Версія та представляє в Україні виробника зчитувачів відбитків та документів «Dermalog Identification Systems GmbH» (Німеччина). За перший рік існування «Прозорро» фірма «Версія» стала лідером серед продавців обладнання для закордонних паспортів із підрядами на 98,67 млн грн., що становило 90% усіх коштів.

Співзасновник «ОТ Груп Компані» Окончук є співавтором низки патентів, що належать ПрАТ «Банкомзв’язок», яке розробило інформаційно-телекомунікаційну систему прикордонного контролю «Гарт-1» і тому поставляє Державній прикордонній службі України біометричне обладнання без торгів за переговорною процедурою.

Акції «Банкомзв’язку» заведено на багамський офшор «Дітел, інк.» («Ditel, inc.»), кінцевими бенефіціарами значаться голова наглядової ради В’ячеслав Старіков, Андрій Тимощук та власники ДочП «Мілкіленд-Україна» Анатолій та Ольга Юркевичі, а директором є Сергій Колосов.

Колосов є автором низки патентів «Банкомзв’язку» разом з Олександром Грянкою, попереднім керівником фірми Едуардом Щучиком і колишнім заступником начальника управління Департаменту охорони державного кордону ДПСУ та екс-директором Департаменту інформаційних технологій ДМСУ Юрієм Стрижаком.

Із грудня 2016 року «ОТ Груп Компані» отримала підрядів на 3,56 млн грн., із яких 2,88 млн грн. – у ДП «Завод 410 ЦА» ДК «Укроборонпром».