«Укргазвидобування» відписало ще 86 мільйонів на американські газотурбінні двигуни
15.09.2018   //  

ПАТ «Укргазвидобування» уклало угоду з компанією «Solar Turbines Europe S.A.» (Бельгія) про поставку обладнання на $3,18 млн, або 85,86 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До жовтня на умовах FCA Десото, США поставлять два газотурбінні двигуни Centaur40 SoLoNOx у середньому по $1,59 млн, або 42,93 млн грн.

У протоколі засідання тендерного комітету сказано, що закупівлю провели без торгів через відсутність конкуренції за заявкою Департаменту наземної інфраструктури. Цей самий департамент попросив тендерний комітет не оприлюднювати договір, тому невідомо, для якої саме дотискуючої компресорної станції призначені двигуни.

«Solar Turbines» – це дочірня компанія американської корпорації «Caterpillar», яка має виключні права на поставку таких двигунів у Європі. У травні-липні вона продала «Укргазвидобуванню» двигунів на $10,32 млн. А раніше американська дочірня фірма тієї ж корпорації – «Solar Turbines International Company» – продала «Укргазвидобуванню» обладнання на $55,50 млн.