В Одесі замовили ремонт земснаряду на 14 мільйонів прокладці зі статутним капіталом 266 гривень
22.09.2015   //  

ДП «Адміністрація морських портів України» 16 вересня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Сігран» на класифікаційний ремонт земснаряду-6 «Скиф» на 14,48 млн. грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Власниками одеської фірми «Сігран» із статутним капіталом 266 грн. є Григорій Харитонов та Сергій  Полівода. Останній із 2010 р. був керівником ТОВ «Іллічівський судноремонтний завод» («ІСРЗ»), а перед тим – заступником директора з виробництва Іллічівського судноремонтного заводу. Крім того, Поливода є членом виконкому Іллічівської міськради.

Єдиним конкурентом «Сіграну» на торгах із різницею в ціні 0,09% було іллічівське ТОВ «Єврошіпсервіс». За даними «Віснику держзакупівель», ця компанія жодного разу не вигравала тендерів.

ТОВ «ІСРЗ», яке раніше називалося ТОВ «Верф», з 2003 р. орендувало цілісний майновий комплекс ІСРЗ. Засновниками «Верфі» були іллічівська компанія «Інтер-агро», близька до Олексія Почиковського, одеська фірма «Каскад», що водить в орбіту Михайла Рафаєвича, а також київський «Драккар», наближений до депутата Івана Фурсіна, бізнес-партнера екс-глави адміністрації Януковича Сергія Льовочкіна.

Пізніше власником ТОВ «ІСРЗ» стала кіпрська фірма Aldistro Holding Ltd, яку також пов’язували із Почиковським та Фурсіним. У грудні 2014 р. завершилося створення публічного акціонерного товариства на базі орендаря. Внаслідок приватизації 78,14% акцій підприємства отримала Aldistro Holding Ltd. Решту в січні поточного року купив усього за 100 млн. грн. інший кіпрський офшор – Waysell Holdings Ltd. За даними видання «Деловая столица», він близький до мажоритарного акціонера.