Зять мера Іллічівська і одеський «регіонал» через схему «покращення» приватизують крупний завод
02.08.2013   //  

Структури, наближені до зятя мера Іллічівська Олексія Почиковського та депутата Одеської облради від Партії регіонів Михайла Раєвича, можуть до кінця цього року викупити Іллічівський судоремонтний завод (ІСРЗ). Про це пише Ольга Прокопишина у «Діловій столиці».

Фонд держмайна вирішив остаточно розпрощатися із ІСРЗ, виставивши на продаж його майновий комплекс, який поки залишається на балансі Мінінфраструктури.

Розмір держпакету навряд чи перевищить 50%, решта акції АО дістанеться ТОВ «ІСРЗ». Це пояснюється тим, що фірма, орендувавши державний завод, встигла інвестувати в реконструкцію і переоснащення заводу суму, яка співставна з вартістю орендованого майна. Це дає їй можливість конвертувати зроблені «покращення» у вагомий пакет акцій нового АО.

Відтак саме орендар стане головним претендентом на викуп держпакету підприємства, доходи якого за підсумками 2011 року склали 120 млн грн., а чистий прибуток – 1,34 млн грн.

ТОВ «ІСРЗ», яке раніше називалося ТОВ «Верф», з 2003 року орендує цілісний майновий комплекс ІСРЗ.

Засновниками «Верфі» були іллічівська компанія «Інтер-агро», близька до Почиковського, одеська фірма «Каскад», що водить в орбіту Рафаєвича, а також київський «Драккар», наближений до бізнесмена Івана Фурсіна.

Іллічівський судоремонтний завод є багато профільним підприємством, яке, окрім ремонту суден дедвейтом до 120 тис т, надає послуги по судобудівництву, машинобудівництву і деревообробці.

Потужності заводу дозволяють ремонтувати до 150 крупнотонажних суден на рік.

Крім того, цей завод залишається єдиним у країні виробником універсальних морських контейнерів для перевезення сипучих вантажів.