Міноборони відсудило навчальний корпус і склад військового містечка, продані попередниками
02.04.2015   //  

Суд визнав Міністерством оборони право власності на навчальний корпус 2253,3 кв.м і склад площею 272,8 кв.м на території військового містечка №72. Про це йдеться в рішенні Господарського суду Миколаївської області від 19 березня.

Судом з’ясовано, що майно вибуло з власності без дозволів Міноборони і Кабінету міністрів.

У 2006 році невстановлені посадові особи Міноборони, маючи доступ до печаток Центрального спеціалізованого будівельного управління Міноборони «Укроборонбуд» та документів із зразками підписів директора філії В’ячеслава Мельника, у змові з ПП «Рафа» відчужили майно військового містечка на проспекті Г.Сталінграду, 34/3.

Відчуження відбулося за договором про спільне будівництво об’єктів житлово-цивільного призначення, який уклали Міноборони і ПП «Рафа». У якості компенсації пайової участі міністерства в цьому договорі фірма отримала 27 об’єктів нерухомості.

Згодом приміщення були перепродані ТОВ «Проф-Буд», яке зареєструвало право власності на склад і навчальний корпус. Але фактично приміщеннями користувалася військова частина А0224.

Суд з’ясував, що вказана нерухомість не вибула з державної власності, оскільки договори відчуження були визнані судом недійсними у 2008 році і не мають правових наслідків.

Місяць тому за аналогічною схемою Міноборони повернуло у власність ще один склад у цьому військовому містечку площею 715,4 кв.м. На цю будівлю претендувала та сама фірма «Проф-Буд». Її засновником значиться Михайло Маков.

ПП «Рафа» у 2006 році заснували Володимир Стрижеус з Євпаторії і Олександр Юрічук з с. Уютне (Сакський район). Їх у 2007 році замінив Костянтин Колихалов з Армянська (Крим).

У 2011 році екс-начальника філії ЦСБУ «Укроборонбуд» В’ячеслава Мельника засудили до 8 років позбавлення волі, звинувативши у виведенні з держвласності нерухомого майна на 101,89 млн грн.