Екс-директор має виплатити своєму комунальному підприємству 420 тисяч за непоставлений сміттєвоз
25.10.2015   //  

Суд стягнув з колишнього директора комунального підприємства «Трудівник» Сарненської міської ради (Рівненська обл.) 420 тис грн. за непоставлений сміттєвоз. Про це свідчить вирок Сарненського районного суду Рівненської області від 13 жовтня.

На початку березня 2014 року КП «Трудівник» купив у луганського ТОВ «Машінком» сміттєвоз марки «Влів Медіум Б» на шасі МАЗ-5337А2 загальною вартістю 650 тис грн.

Розрахунок мав відбутися після поставки автомобіля. Однак директор комунального підприємства розпорядився перерахувати гроші фірмі до того. При цьому були підписані документи про те, що сміттєвоз був поставлений і переданий на відповідальне зберігання «Машінкому».

У травні 2014 року ТОВ «Машінком» повідомило комунальникам, що у зв’язку із суспільно-політичною ситуацією в Луганську, вони не можуть поставити сміттєвоз, і повернули КП «Трудівник» 230 тис грн. Решту 420 тис грн. з фірми стягнуто в судовому порядку.

Як встановив суд, відповідного сміттєвоза у ТОВ «Машінком» взагалі не було в наявності.

Дії екс-директора КП «Трудівник» кваліфіковано як зловживання службовим становищем. Його засуджено до 4 років позбавлення волі умовно і призначено 8,5 тис грн. штрафу. Крім того, суд зобов’язав екс-директора виплатити комунальному підприємству 420 тис грн завданої шкоди. Наразі його майно арештоване.

Засновником і директором ТОВ «Машінком» є Дмитро Бобришев. Протягом 2011-2014 рр. ця фірма отримала замовлень на суму 16,52 млн грн.

Директором КП «Трудівник» на час закупівлі був Леонід Пограничний.