Академія Ківалова передумала купувати кухонне обладнання за 5 млн, щойно АМКУ зніс «заточки»
15.03.2024   //  

Академія заточила торги під такі пароконвектомати Rational iCP10-1/1E

Національний університет «Одеська юридична академія» 8 березня відмінив тендер по кухонному обладнанню очікуваною вартістю 4,74 млн грн. Перед тим він за рішеннями АМКУ прибрав дискримінаційні вимоги. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Нагадаємо, академія планувала купити чотири пароконвектомати і дві індукційні плити за 4,74 млн грн. За даними джерела «Наших грошей», їхня ринкова вартість з усіма опціями могла скласти на мільйон гривень менше – 3,81 млн грн (детально про це читайте тут).

ТОВ «Торговий дім «С-Проф» поскаржилось в АМКУ на вимогу академії, що учасник повинен мати сервісний центр саме в Одесі. Фірма заявила, що офіси, сервісні центри і склади у Львові та Києві, її працівники можуть приїхати в Одесу, а товар може бути доставлений для ремонту в Львів чи Київ. Комісія вирішила, що замовник не довів та документально не підтвердив необхідність встановлення вимоги щодо розташування сервісного центру саме в Одесі. Вона є дискримінаційною, тому її наказали змінити.

Крім того, ТОВ «Житомирська торгова компанія» поскаржилось в АМКУ, що технічним вимогам замовника в сукупності відповідає тільки одна торгова марка. Замовник заявив, що йому потрібен товар саме з такими характеристиками, а змінені показники «не зможуть забезпечити відповідну якість». Він надав на розгляд комісії таблицю з обґрунтуванням критичної важливості саме заявлених характеристик, в якій зазначено найменування:

  1. пароконвектомат Rational iCP10-1/1E (400×600, CD1ERRA.0004238);
  2. пароконвектомат Rational iCP10-1/1E (CD1ERRA.0001247);
  3. пароконвектомат Rational iCP6-1/1E (CB1ERRA.0001246);
  4. плита індукційна Angelo Po 0S0VT1I;
  5. плита індукційна Angelo Po 1S0VT1I.

Комісія вирішила, що замовник не довів існування щонайменше двох виробників, продукція яких відповідає його технічним вимогам. Він не довів необхідність встановлення саме таких вимог і не спростував інформацію скаржника, а отже, має змінити дискримінаційні вимоги.

Замовник 5 березня прибрав вимогу, що сервісний центр повинен бути саме в Одесі. Також він змінив технічні вимоги. А вже 8 березня відмінив закупівлю «у зв’язку з відсутністю подальшої потреби в закупівлі товарів». Період оскарження триватиме до 19 березня.

Ректором є Сергій Ківалов, уповноваженою особою із закупівель – Сергій Пшеничний.

Анна Сорока, «Наші гроші»