Мажорний Козин вперше найняв біржу для продажу землі на аукціоні
20.08.2015   //  

Козинська селищна рада 28 липня за результатами тендеру уклала договір з Міжнаціональною універсальною товарно-сировинною біржею «Епсілон» на юридичні послуги на загальну суму 110 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про юридичні послуги у сфері аукціонного продажу, а саме проведення земельних торгів з продажу земельних ділянок. Які саме земельні ділянки і скільки їх зібралися продавати – у тендерній документації не зазначено.

Власником «Епсілону» значаться Михайло Щербін. У 2012 р. він очолював київську філію Державної акціонерної компанії «Національна мережа аукціонних центрів».

Єдиним конкурентом була Українська Універсальна Біржа, власники Олександр й Ганна Макові.

За даними «ВДЗ» за останні сім років Козинська сільрада замовляє проведення торгів уперше.

Окрім продажу землі цього року в Козині також вирішили продавати на аукціоні комунальне майно: наразі сільрада вже затвердила порядок відчуження комунальної власності і порядок вибору оцінщиків для проведення незалежної оцінки комунального майна. Даних про замовлення цих послуг на «ВДЗ» поки немає.

Нагадаємо, Козин – одне з найвідоміших і найелітніших сіл під Києвом, маєтками тут володіють Петро Порошенко, родина Дмитра Фірташа, Дмитро Табачник, Ігор Ніконов, Валерій Хорошковський, Нестор Шуфрич, цілий острів забудовує Юлія Льовочкіна тощо.