«Криворожці» за 112 мільйонів влаштують мережі до майбутніх туалетів на Трухановому острові
16.12.2021   //  

КП «Плесо» КМДА 6 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Будівельна індустрія Грандстрой» про будівництво каналізації на острові Труханів у Дніпровському районі Києва вартістю 112,35 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 2 серпня 2022 року мають збудувати інженерні мережі до громадських вбиралень зони відпочинку «Центральна» з урахуванням подальшого розвитку острова Труханів. А саме зрубають п’ять дерев, прокладуть кабельні мережі, мережі водопостачання і господарчо-побутової каналізації, виконають благоустрій та озеленення території площею 1,5 кв. км.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, найбільша сума у 16,35 млн грн. припадає на вакуумну станцію із трьома німецькими вакуумними насосами по 5,5 кВт, німецькою напірною системою транспортування стоків та іншим. Ціна включає монтаж.

Ще 11,56 млн грн. відведено на блок ультрафіолетового знезараження LWT-UV, UV 7.

Трубу РЕ 100 SDR-21 225х10,8 мм замовили по 610 грн./м. На ринку її можна знайти по роздрібній ціні 802 грн./м із ПДВ, що без податку складає 668 грн./м. Інший продавець пропонує знижку від 802 грн./м до 642 грн./м при замовленні на суму від 5 тис грн.

Ціни сталі, щебеню, асфальтобетону та бетону загалом відповідають іншим тендерам.

Обидва конкуренти пропонували трохи нижчі ціни, проте їх відхилили за неусунення недоліків протягом доби після ознайомлення з ними. ТОВ «Натеко Енерго Монтаж» не подало документи на працівників і матеріально-технічну базу, лист про продовження договору оренди нежитлового приміщення, ліцензію на кошторисну програму і відгук до аналогічного договору. ТОВ «Сігма Груп» подало оборотно-сальдову відомість, яка не доводить наявність деякого обладнання з відповідної довідки. Економія склала 0,04%.

Створеною в 2018 році «Будівельна індустрія Грандстрой» із Дніпра володіє та керує Світлана Шкальонок із Кривого Рогу. Раніше засновником і директором була Світлана Білоконь із Кривого Рогу, а перед тим – Юлія Стецун із Торецька Донецької області.

За даними системи «YouControl», раніше переможець мав спільний номер телефону 0931417878 із ТОВ «Будівельна фірма ЛідерБудОснова». А те прописане в одному будинку з ТОВ «АФТ» – міноритарним акціонером ПрАТ «Криворіжіндустрбуд».

Наразі акціонерами «Криворіжіндустрбуду» (в стані припинення) є Тетяна Коломоєць, Микола та Андрій Земляні, Володимир Кордан, вищезгадана фірма «АФТ» Олени Куліш і компанія «Конкорд Інжинірінг ГмбХ» (Австрія). Раніше Микола Земляний був депутатом Криворізької міської ради від Партії регіонів. У 2008-2016 роках «Криворіжіндустрбуд» отримав підрядів переважно у Криворізької міськради на 419,30 млн грн. Він згадується у кримінальній справі щодо реконструкції площі Визволення та будівництва кладовища.