Дочка «Нафтогазу» засвітила торішній договір про оренду офісу в «Гулівері» на 25 мільйонів
15.06.2023   //  

ТОВ «Нафтогаз Цифрові технології» АТ «НАК «Нафтогаз України» 12 червня 2023 року відзвітувала про договір із ТОВ «Три О» про оренду офісних приміщень у Києві на 25 млн грн. Він був укладений 11 серпня 2022 року. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На півтора року орендували офісне приміщення площею 621 кв. м на 26 поверсі бізнес-центру «Gulliver» за адресою пл. Спортивна, 1А. Додатково користуватимуться спільними частинами поверху, коморою і паркінгом (у тому числі двома місцями в закритій частині паркінгу). Офіс оснащений необхідними системами і мережами, а також укомплектований меблями, побутовою технікою, мережевим і серверним обладнанням, приладдям, декором тощо. Орендодавець надає послуги з утримання. Оренда почалася з 1 вересня 2022 року.

Договір передбачає аванс за перший місяць та забезпечення за два останні місяці оренди.

Місячний фіксований платіж становить 1,21 млн грн, або $33 тис. Це 1 944 грн, або $53 за «квадрат» на місяць, а саме 1 461 грн, або $40 за оренду та 483 грн, або $13 за управління.

У відкритих джерелах є пропозиції оренди офісів подібної площі на інших поверхах бізнес-центру «Gulliver» від ріелторів. Місячна вартість трохи більшого офісу площею 660 кв. м формується так: оренда $35 за «квадрат» + управління $8 за «квадрат» + 20% ПДВ = $52 за «квадрат» на місяць. Це майже дорівнює ціні «Нафтогазу», яка включає ще й паркування.

ТОВ «Нафтогаз Цифрові технології» є дочірнім підприємством «Нафтогазу», створеним для обслуговування ІТ-потреб групи компаній «Нафтогазу». Із травня 2022 року ним керує Олексій Харковина. Раніше він був відомий як менеджер систем інформаційної безпеки Департаменту кібербезпеки ДП «Нафтогазбезпека» НАК «Нафтогаз України», а також як тимчасовий виконувач обов’язків директора ТОВ «Нафтогаз Цифрові технології». Ще він значиться підписантом громадської спілки «Глобальний центр взаємодії в кіберпросторі», яку заснували ТОВ «Нафтогаз Цифрові Технології» та ТОВ «УТН Безпека», а керує цією спілкою Володимир Павелко. Харковина є кандидатом економічних наук. Згідно пошуку фізосіб «YouControl», така особа одна та зареєстрована ФОПом у Гадячі на Полтавщині.

Власниками «Три О» є ТОВ «Компанія «Мобіл Вест» (40,63%), лондонська «Подемос» (22,07%), віргінські «Бадлі Коаст Лімітед» (18,07%) і «Левіш Венчєрз Лімітед» (9,23%), а також кіпрська «Хетібер Файненс Лімітед» (10%). Власником «Мобіл Вест» є британська «Подемос» та Вячеслав Ігнатенко (95,99%). Останній є двоюрідним братом Лілії Рєзвої – дружини бізнесмена Віктора Поліщука, власника ліквідованого банку «Михайлівський» (детальніше про це у статті «Банкіри Зеленського збагатили Поліщука на «Гуллівері»).

Як пише «БізнесЦензор», у травні БЕБ повідомило про підозру гендиректорці товариства, яке є власником одного з найбільших офісних і торговельно-розважальних центрів Києва, в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. За даними української редакції «Forbes», може йтися про «Три О», яка керує «Гулівером», та її керівницю Ірину Круппу.

Анна Сорока, «Наші гроші»