Центробанк РФ проти вживаних запчастин для ремонту автомобілів за автоцивілкою. А нових нема)))
14.04.2022   //  

Центробанк РФ виступив проти використання вживаних запчастин при ремонті автомобілів за обов’язковим страхуванням автоцивільної відповідальності (ОСАЦВ). Про це повідомляють «Вести»

Відсутність у них сертифікації не дозволить забезпечити якісний ремонт, вважають у центробанку.

«Зараз за законом дозволено ремонт за ОСАЦВ тільки новими запчастинами. Пропозиції дозволити ремонт вживаними запчастинами дійсно є, але реалізувати їх можна тільки через зміни закону, – зазначили в прес-службі банку. – Банк Росії категорично не підтримує такі зміни».

Там уточнили, що при використанні вживаних деталей кожну з них потрібно буде віддавати на експертизу. Це ускладнить процес.

Проводити ремонт за ОСАЦВ з використанням вживаних запчастин запропонував Всеросійський союз страховиків (ВСС). Таке рішення пов’язане з тим, що російський ринок залишила ціла низка іноземних автовиробників і постачання комплектуючих припинилося. Багато автовласників вже зіткнулися з проблемами під час ремонту.

Страховики також запропонували використати китайські аналоги оригінальних запчастин.

Як повідомлялося, тарифи на каско та ОСАЦВ за місяць подорожчали на 10–15% та 5–10% відповідно. У страхових компаніях очікують подальшого зростання цін через збільшення витрат на запчастини та ремонтні роботи, а також через подорожчання автомобілів.