Люди Єрмака виграли конкурси на керівництво митницею
15.06.2021   //  

Андрій Єрмак і Володимир Зеленський

Щонайменше дві регіональні митниці отримали нових керівників з групи, що розквітла в СБУ при скандальному Сємочко, а потім знайшла прихисток у голови Офісу президента Андрія Єрмака. Ще один їхній товариш займеться боротьбою з корупцією на Поліській митниці. Та ще кілька вигнанців з СБУ пройшли через ДФС до керівництва у Закарпатській, Львівській та Київській митницях.

Для розуміння контексту необхідний історичний екскурс.

Петро Порошенко та Сергій Семочко

Був у Порошенка такий видатний чекіст як Сергій Семочко. Він очолював Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ. Та невдовзі після Майдану зашкварився у історії з хабарями на гемодіалізному ринку. Нібито для нього з фармацевтів збирали відкати його підручні з «економічної контррозвідки» Микола Беззубенко та Роман Неговєлов. Від гріха подалі Порошенко прибрав Семочка з центрального офісу СБУ та призначив начальником Головного управління СБУ у Києві та Київській області. За ним перейшли Беззубенко і Неговєлов, а також менш засвічені «контррозвідники» Андрій Кіптенко та Артем Гузь. Як з’ясувалось уже при Зеленському з кримінальної справи ДБР про хабарі в СБУ, Беззубенко і Кіптенко разом з низкою інших сбушників отримали квартири у столичному «Джек-хаузі» (разом з ними отримав і  Іван Дралюк, якого злі язики нині називають наглядачем Єрмака по деяким тендерам).

Після перемоги Зеленського старі розклади посипались. Баканов з часом вижив з СБУ Беззубенка і Неговєлова та «пійшов» низку службовців меншого рангу.

Микола Беззубенко офіційно став радником голови Офісу президента Андрія Єрмака. Та місяць тому захистив кандидатську дисертацію під науковим керівництвом замголови Офісу президента Олега Татарова. (Тема була по тематиці Бюро економічної безпеки, яке прямо зараз створюють для роботи з бізнесом замість податкової міліції. Так що не будемо дивуватись, якщо Беззубенко піде туди працювати).

Нєговєлова затримали на гарячому під час отримання хабаря.

Роман Неговєлов корочки у Єрмака не отримував, а пішов керівником Головного управління протидії економічним правопорушенням Державної фіскальної служби. Дуже швидко ДБР прийняло його на отриманні хабаря від фармацевтичного бізнесмена. Але модус вівенді цього службіста не є предметом цієї статті, хіба що це чергова прикмета до портрету типового улюбленця Офісу Єрмака. В рамках цієї історії важливо інше.

Коли Неговєлов отримав призначення у ДФС, то Гузь та Кіптенко перейшли в те саме управління протидії економічним правопорушенням, у якому Неговелов і спалився на хабарі минулої осені. Також Гузь встиг попрацювати замначальником відділа оперативного управління ГУ ДФС у м.Києві.

І ось тепер повертаємся до призначень на митницю Павла Рябікіна у 2021 році.

На початку червня Артем Ігорович Гузь виграв конкурс на начальника Волинської митниці.

Андрій Володимирович Кіптенко виграв конкурс на головного інспектора сектору у сфері запобігання, виявлення та протидії корупції Поліської митниці Держмитслужби.

Артем Гузь і Андрій Кіптенко

Галицьку митницю з кінця березня очолює Андрій Володимирович Колобродов, це колега Беззубенка-Неговєлова по контррозвідці Сємочка, також служив у столичному главку СБУ.

Роман Неговєлов і Андрій Колобродов

Конкурс на керівника Закарпатської митниці виграв Микола Олександрович Румянцев, на Львівську митницю – Ілля Михайлович Ніжніков. Вони раніше також служили у ГУ СБУ у Києві та Київській області.

Конкурс на начальника Київської митниці виграв Сергій Вікторович Сілюк, який раніше служив також в СБУ і перед митницею встиг попрацювати у ГУ ДФС у м.Києві.

Блог від: Юрій Ніколов