COVID-19. Франківці замовили Фісталям «швидкі» на базі Ленд Крузера по 1,7 мільйона
25.03.2021   //  

КНП «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради» у лютому уклало дві угоди з ТОВ «Автоспецпром» про закупівлю швидких на суму 62,30 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

  • До середини року повинні поставити 20 автомобілів швидкої медичної допомоги типу B із медичним обладнанням на базі мікроавтобуса Citroen Jumper по 2,35 млн грн.

Привід базового автомобіля на вказаний. Ціна дорівнює цінам повнопривідних «швидких» типу B від «Автоспецпрому» для інших замовників на початку 2021 року та у 2020 році.

  • До осені поставлять 9 автомобілів швидкої медичної допомоги типу А1 із медичним обладнанням на базі позашляховика Toyota Land Cruiser Prado 150 по 1,70 млн грн.

Із медобладнання вони мають каталку, механічний приймальний пристрій, складані ноші, комірець, ноші-плиту, дефібрилятор, електрокардіограф, санітарну сумку та портативний кисень у складі балона на 3 л, манометра, регулятора кисню та ємності для зволоження.

У салонах ціни звичайного базового автомобіля без переобладнання на «швидку» та без оснащення медобладнанням стартують від 1,24 млн грн. за версію 4.0 Dual VVT-i, 6 A/T.

Виробниками медобладнання для обох видів «швидких» є компанії переважно з України, Туреччини та Італії, а також із Китаю, Тайваню, Пакистану, Кореї та Нідерландів.

Закупівлі провели без торгів за процедурою звітування про укладений договір COVID-19.

Засновниками фірми «Автоспецпром» є Еміль Володимирович і Артем Володимирович Фісталі, а також ДочП «Регіон 2002» ТОВ «Виробнича компанія Діспомед», яким вони ж володіють разом із Германом Емілевичем Фісталем. Це відповідно онуки та син відомого лікаря і професора Еміля Яковича Фісталя, який в останні роки працював в окупованому Донецьку і отримував нагороди так званої «ДНР». Герман Емілевич Фісталь мав бізнес з двоюрідним братом впливового нардепа від «Слуги народу» Михайла Радуцького.

Довідково:

Єдині приклади «швидкої» на базі Land Cruiser Prado 150, які вдалося знайти у відкритих джерелах України, – ті, які передав лікарям фонд Ріната Ахметова. Виробника не писали, проте на фото видно, що каталки й комірці були тих самих виробників «Meber» (Італія) та «HITAS» (Туреччина), що й у куплених Франківщиною в «Автоспецпрому» автомобілів.