«Медзакупівлі» дешевше від інших купили протигрибковий каспофунгін на 120 мільйонів
13.11.2020   //  

ДП «Медичні закупівлі України» МОЗ України 10 листопада за результатами тендеру замовило компанії «Organon Central East GmbH» (Швейцарія) поставку протигрибкового препарату каспофунгін на 119,92 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До грудня поставлять 11 925 флаконів препарату з міжнародною непатентованою назвою каспофунгін та торговою назвою Кансидаз у дозування 50 мг виробництва «Merck Sharp & Dohme B.V.» (Нідерланди) і «Merck Sharp & Dohme Chibret» (Франція) по 10 056 грн.

Зараз Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України замовляє іншій фірмі маленьку партію цього препарату на 7% дорожче – по 10 790 грн. У травні Інститут серця МОЗ України замовив іншій компанії трохи цього препарату за такою ж ціною 10 057 грн., але наразі вона вже на 8% вища – 10 905 грн.

В одній аптеці Києва є Кансидаз під замовлення за 12 319 грн., що на чверть дорожче.

Вартість договору на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 121,01 млн грн.

Дві фірми не допустили до торгів за неподання низки документів, які вимагалось подати, якщо запропоновані препарати не зареєстровані в Україні на дату подання пропозиції.

Фірма «Immedex Europe Kft» (Угорщина) пропонувала препарат Афундас-Л виробництва фірми «Gensenta Ilac San. ve Tic. A.S.» (Туреччина). Вона підтвердила його застосування в Туреччині, але не в США, Швейцарії, Японії, Канаді та/або ЄС, як того вимагав замовник.

Фірма «Pube Global Llc» (Польща) пропонувала препарат Кагін 50 виробництва фірми «United Biotech (P) Limited» (Індія). Вона принесла лист-прийняття заяви про державну реєстрацію препарату, у якому заявником був виробник, а інші документи не подала.

Єдиним конкурентом із тим самим препаратом Кансидаз було київське ТОВ «Діатом» директора Сергія Солоджука з Коломиї на Франківщині, причому ніхто не знижував ціни під час аукціону. Раніше засновником і директором суперника був Андрій Самарчянц.

Швейцарська фірма «Organon Central East GmbH» до 30 червня 2020 року називалась «Schering-Plough Central East AG». Зміна назви відбулась у результаті злиттів і поглинань між «Merck & Co.», «Schering-Plough Corporatin» і «Organon Bioscience» (разом «MSD»).