Впавший АН-26 з курсантами мав до 1 жовтня пройти процедуру продовження строку служби
26.09.2020   //  

Військова частина А0215 28 липня замовила державному підприємству «Антонов» послуги з продовження строку служби кількох літаків АН за 2,44 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

В угоді вказано дев’ять літаків, якім мали продовжити строку служби в умовах експлуатуючих військових частин. Літак АН-26Ш №5608 мав пройти процедуру до 1 жовтня.

За даними державної системи «Spending», проплат від військової частини А2015 на завод «Антонов» після укладення угоди не було взагалі.

Ввечері 25 вересня у Харківській області на 530 кілометрі траси Київ-Харків поруч із дорогою впав військовий літак АН-26 з заводським номером 5608 та одразу загорівся.

На борту були члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба – всього 27 людей.

За попередньою інформацією Офісу генпрокурора, внаслідок катастрофи 25 людей загинуло, двоє постраждало. Один із курсантів перебуває у стані середньої тяжкості в лікарні м. Чугуїв. Інший курсант – у вкрай важкому стані, лікарі борються за його життя в одній з харківських лікарень.

За даними РНБО, падіння військового літака у Харківській області сталося під час виконання навчально-тренувального польоту.