Оточення Беккера отримає 48 мільйонів на проект і ремонт шляхопроводу
30.08.2020   //  

25 серпня Служба автомобільних доріг у Харківській області підписала договір з ТОВ «Мостстройком» на поточний середній ремонт шляхопроводу на дорозі М-20 Харків-Щербаківка, км 12+100 із розробкою проектної документації вартістю 48,29 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Підприємство зустрілося на аукціоні з харківським ТОВ «Внедреческе підприємство Мост»; в результаті торгів знижка становила лише 2%.

Харківська САД у тендері прописала виконання ремонту шляхопроводу та розробку проектної документації. Раніше Замовник так само вчиняв і з тендером на поточний середній ремонт Т-21-11 Чугуїв-Печеніги-Великий Бурлук, який тоді виграла «Автомагістраль-Південь».

За словами фахівця у сфері публічних закупівель платформи «Ліга антитрасту» Анни Сулими, закон прямо не забороняє об’єднувати роботи з ремонту та розробку проекту на нього. Однак ці дві послуги мають різний код Державного класифікатора продукції та послуг (розробка проекту – це послуга, а поточний середній ремонт- це ремонт), а тому організаторам треба прописувати закупівлі для кожного виду послуг окремо.

Найбільше контрактів підприємство підписало із Дніпропетровською САД на 80,9 млн гривень. Із Службою автомобільних доріг у Харківській області «Мостстройком» підписало три контракти загальною вартістю 147,33 млн гривень.

Дніпровським «Мостстройком» володіє та керує Ігор Москаленко. Разом з Андрієм Фесівськім він є засновником ТОВ «ВП «Укрбудстальконструкція». У 2011-2013 роках Москаленко був членом наглядової ради, а Андрій Фесівській очолював ревізійну комісію ПАТ (нині ТДВ) «МЗБК» дніпропетровського бізнесмена Михайла Беккера. У 2019 році прокуратура підозрювала службовців Дніпровської міськради у змові з фірмами «Мостстройком», «Підприємство «Маст-Буд» (теж належить Беккеру) і ДФС України у привласненні бюджетних коштів під час капремонту автодорожнього моста №2 через р. Дніпро в місті Дніпро. На думку слідства, посадовці міськради отримували «відкат» 30-35% за лобіювання інтересів цих компаній.