Броварчани через АМКУ знесли тендери на 840 мільйонів, на які йшла «Автострада» без сертифікату
23.07.2020   //  

14 липня Служба автомобільних доріг у Чернігівській області скасувала проведення двох торгів на поточний середній ремонт чотирьох ділянок автомобільної дороги держзначення Т-25-27 Бобровиця — Ічня загальною очікуваною вартістю 839,73 мільйони гривень. Про це повідомляється у системі «Прозоро».

На торги прийшли п’ять компанії – «Автомагістраль-Південь», «Автострада», «Броварське шляхово-будівельне управління №50», «ДС Пром Груп» та «AzVirt MMC».

Замовник відхилив лише пропозицію  «Броварське шляхово-будівельне управління №50», а всіх інших допустив до тендерів. Відлучена фірма подала скаргу в АМКУ на своє відхилення та допуск до аукціону трьох конкурентів. Тендерна колегія не задовольнила вимогу поновити броварчан на тендері, але водночас постановила, що три інші компанії були допущені до торгів неправомірно. Тож в результаті на торгах залишилась тільки компанія «Автомагістраль-Південь», і колегія АМКУ зобов’язала Чернігівську САД скасувати проведення закупівель.

Серед інших, замовнику довелось відхилили і пропозицію «СНПУ «Автострада», яка згідно рішення АМКУ не надала копію чинного сертифікату виробника світильників на систему управління якістю, та підтвердження їх характеристик, які вимагали умови тендерної документації. Тож пропозиція «Автостради» не відповідала умовам документації.

Це рішення АМКУ підтверджує те, що Служба автодоріг у Чернігівській області неправомірно допускала «Автостраду» до інших торгів. Зокрема,  ідентична умова у тендерній документації щодо сертифікату була і в торгах на середній ремонт автомобільної дороги Р-67 Чернігів — Пирятин. У тому випадку Служба автомобільних доріг у Чернігівській області уклала договір з «Автострадою» на 1,43 мільярда гривень, хоча як і в вищезгаданих двох торгах компанія не надала потрібного сертифікату.

Вінницьким підприємством ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада» володіє Максим Шкіль – екс-помічник нардепа «Партії регіонів» Миколи Дем’янка.

В цих тендерах якби їх не відмінили вперше могла взяти участь азербайджанська компанія «AzVirt MMC». Вона цього року подала шість скарг на умови тендерної документації Служб автодоріг. У всіх випадках фірма  намагалась у тендерній колегії Антимонопольного комітету зобов’язати замовника  виключити з тендерної документації  вимогу щодо досвіду, яка вимагала від учасника  подати документальне підтвердження виконання аналогічного договору, виконаного в останні три роки по 100% обсягам робіт в договорах, які були виконані не менше ніж на 85%. А також виключити з ТД  вимогу подати місце розташування асфальтобетонного заводу на момент проведення його атестації.  І всі ці шість скарг компанія відкликала, ще до початку їх розгляду в АМКУ.  Скарги компанія подавала на три тендери у Черкаській області, і три тендери у Чернігівській на загальну суму у три мільярда гривень.  В результаті, у всіх чотирьох вже розіграних тендерах,  де «AzVirt» подавав, а потім відкликав  скарги на умови тендерної документації – перемоги на загальну суму 2,14 мільярдів гривень отримала «СНПУ «Автострада». У цих випадках економія для держави склала незначні 3-4%.  (Детальніше про це «Наші гроші» писали тут)

Азербайджанська компанія «AzVirt MMC» належить Ельнуру та Камілю Алієву Алі Огли, та німцям – Вальтеру Закарісу і Мартіну Манфреду.