Нацполіція розслідує незаконну передачу під забудову земель аеродрому «Чайка»
24.04.2019   //  

Головне слідче управління Нацполіції з серпня 2018 року здійснює досудове розслідування за фактом незаконного відчуження аеродрому «Чайка» та його приаеродромної території з метою подальшої забудови. Про це свідчать дані держреєстру судових рішень.

За даними слідства, відчуження посадові особи Петропавлівсько-Борщагівської сільради, які перебували у змові з «Центральним аероклубом «Товариства сприяння обороні України ім. Антонова», підприємствами «Євро-Сервіс» та «Омокс» відчужили ділянки на користь третіх осіб для забудови приаеродромної території аеродрому «Чайка».

Зокрема, як свідчить одна з судових ухвал, ділянки площею 63,69 га і 127,63 га, що перебували не у власності, а у постійному користуванні підприємств «Товариства сприяння обороні України», було незаконно передано в користування для проведення забудови на підставі договору суперфіцію девелоперській компанії ТОВ «Омокс».

Ще 2 га з порушеннями перебуває в оренді у ПП «Євро-Сервіс» під розміщення торгівельно-офісного центру.

Засновниками ТОВ «Омокс» є Оксана Кулагіна і Олексій Кулагін. «Омокс» вже реалізував два великі житлові комплекси у с. Чайки Києво-Святошинського району – ЖК «Чайка» і ЖК «Сонцтаун».

Керівником Підприємства об’єднання громадян «Центральний аероклуб «Товариства сприяння обороні України ім. Антонова» є Володимир Конюкевич. До нього директорами «Центрального аероклубу» були Володимир Грибанов, Василь Руснак і Олександр Астанков.

Засновниками ПП «Євро-Сервіс» були Олег Горобець і Наталія Горобець, поки у лютому 2019 року не перереєстрували підприємство на жительку Сум (назва фірми змінена на ПП «Кью Торг»).