Друг Вілкула отримає ще 64 мільйони на прибирання і латання доріг Кривого Рогу
01.08.2018   //  

Управління благоустрою та житлової політики виконкому Криворізької міської ради Дніпропетровської області 6 липня за результатами тендерів уклало дві угоди з ТОВ «Весташляхбуд» про поточний ремонт і утримання вулиць та доріг міста на загальну суму 63,61 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Кошти виділено на ямковий ремонт, фрезерування, влаштування асфальтобетонних покриттів, заміну люків, видалення і нанесення розмітки, миття і прибирання доріг, перевезення сміття, прочищання каналізаційних колекторів тощо у 2018 року.

За підсумковою відомістю ресурсів, два види асфальтобетону щільного дрібнозернистого для верхніх шарів і два види асфальтобетону для нижніх шарів невідомих типів і марок коштують 2 620-2 687 грн./т (тут і далі тендерні ціни вказано без ПДВ і доставки).

У березні ціни «Весташляхбуду» були співставні з нинішніми – 2 550-2 842 грн./т.

Як і тоді, зараз це відповідає ринковим цінам щебенево-мастикової суміші або асфальтобетонів із додаванням полімерів. Натомість нещодавно на тендері СКП «Харківзеленбуд» звичайний асфальтобетон щільний дрібнозернистий типу Б марки 1 коштував майже в півтора рази дешевше – 1 855 грн./т.

За кошторисом, ямковий ремонт коштує 441-440 грн./кв. м одношарового покриття товщиною 50 мм та 565-603 грн./кв. м одношарового покриття товщиною 70 мм.

Березневі ціни «Весташляхбуду» були дещо нижчі: 409-430 грн./кв. м і 557-591 грн./кв. м

Гарантійний строк на влаштування покриття і ремонт тріщин становить п’ять років, на розмітку холодним пластиком – три роки, на ямковий ремонт – два роки, на ямковий ремонт комплексною дорожньою машиною – рік.

Передбачена відстрочка оплати робіт і послуг на 180 банківських днів.

Сума угод на 1% нижча від загальної очікуваної вартості закупівлі у 75,60 млн грн.

«Весташляхбуд» входить у концерн «Веста» одеського бізнесмена Сурена Сардаряна, якого пов’язує багаторічна дружба і спільні бізнес-інтереси з криворізьким мером Юрієм Вілкулом, а також його сином, екс-губернатором Дніпропетровщини, а нині нардепом від «Опозиційного блоку» Олександром Вілкулом. Фірма є монополістом на ремонт і утримання доріг у Кривому Розі.

На більшому тендері єдиним конкурентом було ТОВ «Спецдоррембуд», а на меншому – ТОВ «Територія-Д». Обидва пов’язані з сином екс-начальника ДП «Дніпропетровський облавтодор» Тарасом Палієм.

До ремонтного аукціону не допустили ТОВ «Тракція Інфра» за відсутність передбаченого тендерною документацією необхідного обладнання і мінімальної кількості працівників, статуту і довідки про лабораторію, а також за договір про придбання асфальту без типу й марки та довідку без посилання на пункт статуту про відповідний вид діяльності.