«Приватівці» розіграли 149 мільйонів на ремонт проспекту в Кривому Розі з коштовним асфальтом
12.06.2018   //  

Департамент ЖКГ та будівництва Дніпропетровської ОДА 24 травня за результатами тендеру замовив ТОВ «Буд Регіон» капітальний ремонт дороги у Кривому Розі за 148,73 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До листопада 2019 року відремонтують ділянку проспекту 200-річчя Кривого Рогу від вулиці Спаської до вулиці Едуарда Фукса в Саксаганському районі. Гарантійний строк становить п’ять років.

За підсумковою відомістю ресурсів, асфальтобетон щільний піщаний типу Г марки 3 коштує 2 889 грн./т, щільний дрібнозернистий типу Б марки 1 – 2 650 грн./т, а щільний крупнозернистий типу Б марки 1 – 2 503 грн./т (тут і далі тендерні ціни вказано без ПДВ і доставки).

У травні КК «Київавтодор» замовила подібний асфальтобетон щільний піщаний типу Г марки 1 по 1 881 грн./т, а Полтавська САД – такий самий щільний дрібнозернистий типу Б марки 1 по 1 835 грн./т, що в півтора рази дешевше.

На заробітну плату піде 2,31 млн грн., тобто 2% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 0,2% – 275 тис грн.

Ціна угоди на 0,5% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 149,44 млн грн.

Криворізька фірма «Буд Регіон» створена у лютому 2016 року. Вона належить Олексію Буріку, який у 2010-2013 роках працював у Департаменті ЖКГ та будівництва, дійшовши до посади директора. Потім він був заступником голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського до жовтня 2014 року та заступником голови Дніпропетровської облради щонайменше до липня 2015 року.

Нині особа з такими ПІБ є позаштатним помічником нардепа від «Блоку Петра Порошенка» Вадима Нестеренка з Дніпра.

Конкурентами були ТОВ «Будінвест Інжиніринг» і ТОВ «Спецдоррембуд».

«Будінвест Інжиніринг» належить Віталію Бараннікову та Ірині Воробйовій. Остання у 2015 році висувалася в Амур-Нижньодніпровську районну в місті Дніпропетровську раду від партії «Наш край», будучи головним бухгалтером нині ліквідованого ТОВ «Спецкомунгосп». Тоді засновниками «Спецкомунгоспу» значилися Тетяна Щербатова і ТОВ «Дніпроуніверсал», кінцевим бенефіціаром якого є Людмила Калмикова, позаштатна радниця Ігоря Коломойського на посаді губернатора Дніпропетровщини. У 2011 році серед засновників «Дніпроуніверсалу» була Вікторія Корбан, сестра Геннадія Корбана, екс-заступника голови Дніпропетровської ОДА при Ігорю Коломойському.

«Спецдоррембуд» Анатолія Коротченка та Олега Жиронкіна входить у консорціум «УПС» разом із ТОВ «Спеціалізована пересувна механізована колона 788» і ТОВ «Українсько-польське підприємство з іноземними інвестиціями «УПС». Керівник «Спецдоррембуду» Геннадій Осадчук колись був заступником директора фірми «УПС».

Після зміни влади у 2014 р. на тодішнього власника фірми «УПС» – сина екс-начальника ДП «Дніпропетровський облавтодор» Тараса Палія було відкрито два кримінальні провадження щодо привласнення бюджетних коштів на ремонті доріг фірмою «УПС». У 2015 р. обидві справи закрили. Наприкінці того ж року він уступив половину «УПС» словацькій фірмі «Ароґраф» Ірини Гунази, відомої як контактна особа міської організації партії «Україна майбутнього» Святослава Олійника. Останній був заступником тодішнього губернатора Ігоря Коломойського (детальніше у статі «Приватна» конвертація боргів Дніпропетровська»). Нині Палій лишився директором «УПС», а володіє фірмою Дмитро Култишев. У свою чергу мер Дніпра Борис Філатов в 2016 році посварився з Ігорем Коломойським і зараз вживає заходів, щоб відібрати у нього контроль над місцевим аеропортом.