«Укрспирт» купив зерна на 2 мільйони у колишніх працівниць ХПП, що нині належить Герезі
12.09.2016   //  

ДП «Укрспирт» 3 серпня уклало угоду з ТОВ фірма «Поділля-Лтд» про поставку пшениці на 1,88 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Згідно опублікованої лише у вересні звіту про закупівлю, 500 тонн пшениці мали поставити ще до 20 серпня. Закупівельна ціна була визначена 3750 грн./т, дата урожаю та клас пшениці у тендерній документації не вказані. Місцем поставки вказано Овечацьке МПД ДП «Укрспирт» (Вінницька обл., Калинівський р-н, с. Дружне).

Фірма «Поділля-Лтд» зі статутним капіталом 375 грн. зареєстрована у м. Гнівань Вінницької області. Засновниками є Людмила Пахольчак, Наталія Собканюк і Лариса Худа, а директором – Володимир Пахольчак. Останні двоє також володіють ТОВ фірма «Меридіан» із Майєю Гривнюк.

Раніше Людмила Пахольчак була членом спостережної ради, а Наталія Собканюк – членом правління ПрАТ «Гніванське хлібоприймальне підприємство».

Кінцевими бенефіціарами Гніванського ХПП є Володимир Барцьось, Тетяна Суржик і Галина Герега – екс-секретар Київради часів Януковича та дружина позафракційного нардепа Олександра Гереги, який голосував за пакет диктаторських законів 16 січня 2014 року.

Гереги володіють мережею магазинів «Епіцентр».