Оточення Єдіна виграло 68 мільйонів «Укрзалізниці» завдяки відхиленню дешевшого конкурента
28.04.2016   //  

Філія «Центр забезпечення виробництва» 18 квітня за результатами тендерів уклала низку угод з ТОВ «Техноекотрейдінг» на постачання запчастин для автогальмівного обладнання та колійних машин на 67,81 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Замовлено десятки найменувань різної продукції, але дані про їх вартість не оприлюднено.

На тендері по автогальмівному обладнанню єдиним конкурентом переможця по всім лотам була посередницька фірма «Арго». Вона минулого тижня отримала підряд «Укрзалізниці» вартістю 226,19 млн грн. на стрілочні переводи, хоча їх єдиними виробниками в Україні є два заводи Ріната Ахметова та Загіда Краснова.

На тендер також подавало заявку ТОВ «Девалта», яке пропонувало товари на чверть дешевше. Але залізничники відхилили цю пропозицію, бо фірма пропонувала товар, виготовлений після 1 липня 2015 року. Залізниця вимагала саме такий товар, коли оголошувала тендер у грудні минулого року. Але напередодні торгів тендерний комітет змінив вимоги, визначивши потребу у продукції, виготовленій виключно у 2016 році.

Засновником ТОВ «Техноекотрейдінг» записаний Ігор Шкляр, також відомий як співвласник ТОВ «НВП «Квазар Комплекс» разом з Анатолієм Бутрімасом і Дмитром Боковим.

Фірма «Квазар Комплекс» входить в групу компаній, пов’язаних з народним депутатом Олександром Єдіним, який також відомий як партнер родини покійного гендиректора «Укрзалізниці» й міністра транспорту Георгія Кірпи. У 2014 році Єдін передав «Укрзалізниці» частку в компанії «Інтер-Поліс», яка після цього поза конкурсом отримала право страхувати пасажирів залізниці.