Кривопішин хоче викупити землю зруйнованого санаторію залізничників у Пущі-Водиці
08.09.2015   //  

Київрада готується продати оточенню екс-директора Південно-Західної залізниці 0,72 га в Пущі-Водиці. Про це йдеться у порядку денному земельної комісії Київської міської ради, пише у Фейсбуці журналіст Максим Опанасенко.

Засідання земельної комісії Київради заплановане на 8 вересня.

Ділянка знаходиться на вул.Курортній,11 в Оболонському районі Києва. Землю купує ТОВ «Шпіль» для будівництва та реконструкції санаторно-курортного центру. Ділянку продадуть за 14,81 млн грн., тобто сотка землі коштуватиме близько $9 тис.

У 2000-х на Курортній,11 був відомчий санаторій залізничників. Сьогодні він лежить у руїнах, а найкраща будівля оформлена у власність фірми «Шпіль». Зараз тут знаходиться офісний центр наближених до Кривопішина компаній.

Фірма «Шпіль» записана на ТОВ «Солід-Актив», яке заснували Любов Бєлова і Марія Снєжко – дружина і донька екс-начальника «Південно-Західної залізниці» Олексія Кривопішина. Сьогодні «Солід-Актив» зареєстрований на «Трасті інвестмент (груп) лімітед» з Гонконгу.

Нагадаємо, що Кривопішина звільнили з залізниці зі скандалом у березні цього року. Його звільненню передував сюжет телепрограми «Наші гроші» про те, що родина Кривопішина збудувала приватний комплекс відпочинку «Olimpic village» на землі, яка призначалася для відпочинку залізничників. Будівництво велося співробітниками залізниці і з використання коштів залізниці. Крім того, компанії, пов’язані з родиною Кривопішина виграли тендери на обслуговування залізниці на суму 758 млн грн.