З рідної фірми Прасолова звільнились люди, які були ключем до розпилу міністерських 658 тисяч
12.02.2014   //  

Міністерство економічного розвитку і торгівлі розірвало угоду з ТОВ «Українське кредитно-рейтингове агентство» на наукові дослідження вартістю 658 тис грн. Про це повідомив «Центр протидії корупції».

Юристи Центру разом з народним депутатом Віктором Чумаком («УДАР») оскаржили у АМКУ, Генпрокуратурі і Держфінінспекції тендер на наукові роботи, за результатами якого Мінекономрозвитку у жовтні 2013 року уклало угоду з вказаної фірмою на проведення «аналізу ризиків та перспективності реалізації інвестиційних проектів у регіонах України в рамках державно-приватного партнерства» (469 тис грн.) і «вдосконалення механізму функціонування державного фонду регіонального розвитку» (189 тис грн.).

Оскарження було вмотивовано тим, що «Українське кредитно-рейтингове агентство» історично пов’язане з міністром економ розвитку Ігорем Прасоловим. У 2008 році цю фірму було було засновано компанією «Перше джерело», власниками якого тоді були Ігор Прасолов та його дружина Наталя Прасолова. Згодом обидві фірми були перереєстровані на Ангеліну Удовиченко, незмінну директорку «Першого джерела», яка разом з Прасоловим входить до ради «Українського пенсійного фонду».

У відповідь на звернення голова Держфінінспекції Петро Андрєєв повідомив, що за результатом перевірки порушень на тендері Мінеко не встановлено. Проте, договір з ТОВ «Українське кредитно-рейтингове агентство» було розірвано 25 грудня, через тиждень після відправки скарг до контролюючих органів.

Офіційною причиною розірвання угоди стало «незаплановане звільнення деяких представників Товариства, які є ключовими виконавцями науково-дослідних робіт».