«Енергоатом» розіграв 6 мільйонів між одеським земельником і його товаришами
07.12.2013   //  

ДП «НАЕК «Енергоатом» 29 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «ДП Інагро» на проведення технічної інвентаризації та паспортизації об’єктів нерухомого майна та об`єктів благоустрою за 6,41 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Інвентаризувати будуть майно, що перебуває на балансі «Енергоатому» та обліковуються по ВП «Запорізька АЕС».

Інвентаризацію мають провести упродовж 90 днів з дня укладення угоди. Фінансують замовлення з коштів «Енергоатому».

Власником одеського «ДП Інагро» є Андрій Кованжи, який донедавна очолював Одеську регіональну філію державного підприємства «Центр державного земельного кадастру».

Нещодавно ця фірма розіграла тендер на інвентаризацію земель у Комінтернівському районі Одеської області з місцевим ТОВ «Датар». Підряди на загальну суму 2,63 млн грн. тоді отримав «Датар», який належить депутатові Комінтерніської райради Владиславу Попику. Раніше Андрій Кованжи був директором ТОВ «Интерра», він першим очолив фірму у 2007 р., коли її заснував Зіновій Кіосе. Пізніше «Интерру» переоформили на вищезгаданого Владислава Попика і директор також змінився.

Цього разу єдиним конкурентом фірми «ДП Інагро» була ще одна одеська  фірма – ТОВ «Терра Ком», власником котрого є Олександр Калашников, а директором Євген Волчков. Обидвоє відомі як директори вищевказаного ТОВ «Интерра» при власникові Попику: Калашников очолював фірму у 2009р., а Волчков – з 2011 р. і по сьогодні.