Рідна фірма «балогівців» отримає 17 мільйонів на центр Хуста
29.11.2013   //  

Хустський міськвиконком 26 листопада за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ Проектно-будівельне об’єднання «Тиса» на реконструкцію частини вул.Карпатської січі №17 до №21 та частини майдану Незалежності від №1 до №21. Вартість угоди становить 16,68 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи мають виконуватися коштом місцевого бюджету з дня підписання договору і до кіня 2016 року.

Раніше замовник оголошував тендери на реконструкцію частини вул.Карпатської Січі від №17 до №21 та частини майдану Незалежності від №1 до №3. Цього разу майдан Незалежності реконструюватимуть на відрізку №1-№21.

Планується ремонт дорожнього одягу, зокрема влаштування дорожнього покриття з колотої шашки, мощення бруківкою, встановлення бордюрів, будівельні роботи з влаштування фонтану і облицювання його гранітними плитами, закупівля і монтаж обладнання до фонтану, також придбають і змонтують систему відеоспостереження, закуплять і встановлять шлагбауми, прокладуть дощову каналізацію і водопровід. Також облаштують східці, підпірні стінки, поставлять лавки та урни, озеленять територію, придбають і змонтують світильники.

Проектно-будівельне об’єднання «Тиса» належить ТОВ «Модулер», Василю Дзьобаку і Емануїлу Товкану. Власниками ТОВ «Модулер» є Емануїл та Олег Товкани і Міклош-Ярослав Зейкан.

Емануїл Товкан у 2010 році балотувався у депутати Закарпатської облради від партії «Єдиний Центр», але не пройшов.

До 2013 року співвласницею фірми «Тиса» також була Марія Петьовка, дружина лідера «Єдиного Центру» Василя Петьовки, який є двоюрідним братом екс-міністра надзвичайних ситуацій Віктора Балоги.

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ «Тюльпан» з різницею пропозицій 0,2%. Власниками фірми «Тюльпан» є Богдан Роспопа, Михайло, Валентина і Сергій Соломахи.

У липні 2012 року Хустський міськвиконком оголошував тендер на реконструкцію частини вул.Карпатської Січі від №17 до №21 та частини майдану Незалежності від №1 до №3, але результати закупівлі відмінили через малу кількість учасників (менше двох).

У листопаді 2009 року МПП «Орієнт» Івана Юрішка отримало підряд вартістю 8,74 млн грн. на реконструкцію частини вул.Карпатської Січі від №17 до №21 та частини майдану Незалежності від №1 до №3.

За інформацією місцевих ЗМІ, у 2013 році місцева влада пообіцяла реконструювати і озеленити центр Хуста на суму близько 8,00 млн грн.