Санаторій Азарова допоміг санаторію ДУСі продати соцстраху найбільше найдорожчих путівок
19.06.2013   //  

Фонд соцстрахування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України 7 червня за результатами тендеру уклав низку угод на придбання путівок до санаторно-курортних закладів на 79,39 млн грн. Про це повідомляється в «віснику державних закупівель».

Найбільше путівок придбано у ДП «Санаторій «Гурзуфський» Державного управління справами – на 17,13 млн грн.

Єдиним конкурентом санаторію ДУСі був «Гурзуфський комплекс відпочинку та оздоровлення «Перлина Криму» (наб. Пушкіна, 7), який належить благодійному фонду «Гарант» Геннадія Самофалова, Анатолія Бабича та Ігоря Сотуленка. Екс-нардеп від Партії регіонів Самофалов відомий тим, що разом з Миколою Азаровим був засновником Партії регіонального відродження, яку згодом було перейменовано у Партію регіонів. Бабич працював директором благодійного фонду «Професіонал». Депутат Київради від Партії регіонів Сотуленко у 2010 році відразу по обранні Азарова прем’єр-міністром України був призначений головою наглядової ради «Ощадбанку».

За результатами конкуренції з закладом Азарова санаторій ДУСі продав Фонду соцстраху путівки по 480 грн. на добу, що стало найдорожчою ціною серед інших 20 санаторіїв, які виграли інші лоти на цьому тендері на загальну суму 62 млн грн. Наприклад, санаторій «Лівадія» продав Фонду путівки по 455 грн. за добу.

«Перлина Криму» жодного разу не вигравала державного тендеру на оздоровлення працівників чи дітей. Разом з тим, компанія у 2011 та 2012 роках отримала від ДННУ «Академія фінансового управління» Мінфіну підряди на загальну суму 800 тис грн. на проведення семінарів на теми, пов’язані з реформою податкової системи. Нагадаємо, Микола Азаров був першим керівником Державної податкової адміністрації України.