Менеджер російських «парфумерів» розіграв 1,6 мільйони з «рідною» фірмою дочки нардепа-ахметівця
28.05.2013   //  

Управління житлово-комунального господарства Алуштинської та Сімферопольської міськради АР Крим 16-17 травня за результатами тендерів уклали угоди з ПП «Стройтехнологія» на ремонтні загальною вартістю 1,55 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Від Алуштинського управління фірма отримає 1,05 млн грн. За ці кошти до кінця поточного року мають зробити капітальний ремонт трьох вулиць:

  • вул. Червоноармійська (від кафе «Вітекс» до турбази «Чайка»);
  • вул. Баглікова (від пл. Радянська до кафе «Південна ніч»);
  • вул. Ювілейна (від житлового будинку № 2 до житлового будинку № 36).

Ще 0,50 млн грн. фірма отримала на поточний ремонт зливової каналізації в Сімферополі.

Співвласником «Стройтехнологія» фірми є Віктор Жолондковський. Згідно з даними «ВДЗ», ця фірма почала вигравати тендери у Криму в березні 2012 р. За цей час компанія отримала підряди на загальну суму 8,19 млн грн.

Віктор Жолондковський також відомий як директор компанії «Віллір» – дочірнього підприємства російського ТОВ «Петро-софт» (Санкт-Петербург), яке займається гуртовою торгівлею косметикою та парфумерією. Минулого року «Віллір» отримав 5,07 млн грн. на роботи в Кримському природному заповіднику Державного управління справами, зокрема на реконструкцію форельного господарства. Загалом же фірма, яка почала вигравати тендери наприкінці 2009 р., вже отримала підрядів на 17,81 млн грн.

Єдиним конкурентом «Стройтехнології» на обох конкурсах було ТОВ «Агора», наразі зареєстроване на Валентина Силкіна. До 2005 р. до складу власників входила Олена Гіндес, дочка Григорія Груби, народного депутата від Партії регіонів, до того – двічі депутата Верховної Ради АРК (2002-2006, 2010-2012) і керівника ПАТ «ДТЕК Крименерго». Гіндес і батько Силкіна – Володимир Силкін – є бізнес-партнерами по фірмі «Ксанф».

Різниця між пропозиціями двох фірм на тендерах склала в 1,4% і 0,1% відповідно.